Uw scheidingsspecialist

Goed scheiden met de juiste persoonlijke ondersteuning. Het kan écht. Mijn naam is Richard Gregoire en ik ben MfN-gecertificeerd mediator. Ik sta klaar om jullie zorgvuldig te begeleiden.

Maak kennis met Richard

Werkwijze

Bij een scheiding neem ik al jullie zorgen uit handen. Ik regel alle financiële en juridische zaken en help jullie ook mentaal door het proces heen. Klik hier om meer te lezen over de stappen.

Boek een online sessie

Ik sta je graag te woord om je belangrijkste vragen te beantwoorden. Via
onderstaande link kun je een gratis video-call van 30 minuten met mij inplannen.

Eline van Dijk

Richard heeft mij echt door mijn scheiding heen geholpen. Mijn scheiding verliep ontzettend moeizaam en zonder Richard weet ik zeker dat ik een vechtscheiding gehad zou hebben. Hij heeft zich uitermate professioneel en begripvol ingezet tijdens mijn scheiding en het belang van mijn kinderen altijd op de eerste plek gezet. Ik zou hem echt iedereen aanbevelen en ben hem echt heel erg dankbaar voor zijn expertise en betrokkenheid.

Ron uit Hellevoetsluis

Veel kennis van zaken en neemt de tijd

Richard is een rustige en duidelijke mediator. Neemt de tijd voor je en legt alles goed uit. Heeft veel verstand van zaken en verteld duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren, wat er nodig is en wat er allemaal op je af gaat komen. Helpt je op elk vlak en heeft een groot netwerk waarmee hij je andere mensen kan aanwijzen die je met andere belangrijke zaken verder kan helpen (denk aan hypotheekadviseurs, notaris e.d.) Ik ben uiterst tevreden over Richard en zou hem zeker willen aanraden.

Nathalie Amiel

Wij zijn vrij toevallig voor onze echtscheidingsmediation bij Richard Gregoire terecht gekomen. Wij hebben een vijftal mediation-bijeenkomsten met hem gehad (waarvan twee online) en waren erg te spreken over Richards aanpak. Hij wist ons beiden goed op ons gemak te stellen en, toen het even stroef liep, ons te stimuleren om niet op te geven. Daarbij ‘durfde’ Richard, waar nodig om ons richting te geven in een impasse, een standpunt in te nemen, maar deed hij dat op zodanig voorzichtige/gepaste wijze dat wij beiden te allen tijde vertrouwen in hem en zijn neutraliteit hielden. Ik kan Richard van harte aanbevelen!

Silvia van Muijlwijk

Vanaf het eerste contact met Richard bij mijn ex thuis voelde de mediation persoonlijk en vertrouwd. Richard verstaat zijn vak en zorgt voor een snelle afhandeling als ex-partners het er samen over eens kunnen worden.

Tabbe Buijs

Ik heb de mediation als zeer warm en prettig ervaren. Vooral jouw objectiviteit en deskundigheid waren een geruststelling. We waren er dan ook in een gesprek uit. De scheiding verliep vlotter dan verwacht

Andrew Westenbroek

Dhr. Richard Gregoire is een zeer vriendelijke en toegankelijke man die zijn vak als scheidingsmediator zeer bekwaam uitvoert. Rustige benadering, deskundige werkaanpak en zeer vlotte afhandeling. Zeker een aanrader!

Peter Harkes

Richard bracht structuur en duidelijkheid in roerige tijden. Dat geeft je zelf de rust om goede afspraken te maken.

Chris vd Slik

Erg fijn geholpen in het proces.

Arlette Assenberg

Richard heeft onze scheiding in de zomer van 2019 op een hele fijne en professionele manier begeleid.
Scheiden is niet makkelijk en het is dan heel fijn om een mediator te hebben.

Wouter Marcussen

Prima kerel, heeft een rustige ontspannen aanpak. Ben blij dat hij onze scheiding geregeld heeft.

G.M. Tadema

Alles wordt goed geregeld, nette terug koppeling naar ons toe. Erg behulpzaam.
Zeer tevreden over hoe alles is afgehandeld.

Natalie van Schaijk

Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.

Eveline de Zeeuw

Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.

Dave uit Vlaardingen

Voel me gehoord

Richard heeft een rust over zich en een goed luisterend oor. Vraagt door waar het nodig is maar geeft ook ruimte. Hij is ook zeker niet partijdig en wil dat we er goed samen uitkomen.

Ruud uit Wassenaar

Correct

Super vriendelijke correcte man. Duidelijk in zijn uitleg van de stukken en alles snel geregeld. Voordat Richard kwam hadden we zelf al het meeste besproken en samen eens met de echtscheiding. Dat scheelde natuurlijk. Binnen een paar weken alles rond.

Rhowena uit Schiedam

Top

Alles is netjes afgerond en duidelijk besproken. Van alles word je netjes op de hoogte gehouden gedurende het proces. Hele vriendelijke en meelevende man die het beste met iedereen voor heeft. In een tijd van deze beslissing vond ik het belangrijk iemand tegenover me te hebben die zich wel een beetje kan inleven in de situatie en dat doet hij zeker. Ik zou Richard zeker aanbevelen.

Nancy uit Den Haag

Fijne, maar kordate aanpak

Richard heeft zich van het begin tot het eind correct en met aandacht voor beide partijen opgesteld. Het traject verliep met horten en stoten, maar dat was hem zeer zeker niet aan te rekenen. De opgestelde documenten waren prima in orde en ik kan Richard zeer zeker aanbevelen voor iedereen die een uitstekende mediator zoekt.

Eveline, Den Haag

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.

Paul uit Delft

Door de professionele begeleiding verliep het hele proces erg soepel!

Richard is zeer professional en behulpzaam, mede dankzij deze eigenschappen verliep het proces erg Soepel. Ik kan Richard echt aanraden hierom en ook de communicatie verliepen efficient en vloeiend.

Rebecca Manoch

Een fijne bemiddelaar om tot goede afspraken te komen.

Ik ben zeer tevreden. Vakkundig en snel zijn de woorden die als eerste in mij opkomen. Zeer goed bereikbaar en je kunt met al je vragen terecht. We hebben niet lang hoeven wachten op informatie of antwoorden op vragen. Vaak kregen we binnen een dag al antwoord.

Ronald en Ina, Sliedrecht

Wij hebben Richard ervaren als een betrokken persoon.

Richard is rustig, vriendelijk, belangstellend, deskundig. Hij weet veel en als hij niet direct antwoord kan geven, zoekt hij het voor je uit. Richard is de deskundige mediator, maar laat zich ook als persoon zien.

Silvia, Noordeloos

Persoonlijk en kundig

Vanaf het eerste contact met Richard bij mijn ex thuis voelde de mediation persoonlijk en vertrouwd. Richard verstaat zijn vak en zorgt voor een snelle afhandeling als ex partners het er samen over eens kunnen worden. Alle mogelijkheden worden besproken en het convenant zit goed in elkaar. Binnen 3 maanden was alles rond. Ik raad hem zeker aan als mediator

Andre, Den Haag

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.

Peter, Den Haag

Structuur en duidelijkheid in roerige tijden

Richard schept structuur en duidelijkheid met zijn nauwkeurige en voortvarende optreden. Zodoende konden wij goede afspraken maken over zaken die geregeld moesten worden. Daarnaast een prettig en toegankelijk persoon.

De 6 meest gestelde vragen bij een scheiding

Wat kost een scheiding?

Jullie krijgen te maken met een aantal kostenposten. Denk hierbij aan het griffierecht van de rechtbank. De kosten van de advocaat voor het indien van het echtscheidingsverzoek en de kosten voor de mediation zelf. Vergeet ook niet dat als jullie een eigen huis hebben je te maken krijgt met de kosten van de hypotheekadviseur, de taxatiekosten van de woning en de kosten voor de notaris. Het blijft maatwerk om iets over de kosten te zeggen. Indien jullie recht hebben op een toevoeging (subsidie) dan liggen de kosten weer veel lager dan als jullie daar geen recht op hebben. TIP: check de rechtsbijstandverzekering of de kosten hier eventueel op gedekt zijn!

Zie ook de pagina Kosten.

Hoe lang duurt een scheiding?

Binnen mijn praktijk duurt een scheiding gemiddeld 3 maanden. Indien er veel emoties zijn of als jullie ondernemers zijn en de zaken wat ingewikkelder liggen kan het ook langer duren. Over het algemeen zijn er 3 tot 5 gesprekken nodig om te overeenstemming te komen. Indien jullie samenwonend zijn of geregistreerd partner zonder minderjarige kinderen dan duur het traject iets korter omdat jullie echtscheiding dan niet door de rechtbank ontbonden hoeft te worden.

Wat zijn de verschillen tussen een advocaat en een mediator?

In Nederland zijn er 2 wegen om te scheiden. De vechtscheiding of de overleg scheiding. Binnen mediation kiezen jullie ervoor om in gezamenlijk overleg tot afspraken te komen over de (kinder)alimentatie, jullie vermogen, afspraken over pensioen en hoe jullie de afspraken over jullie woning willen vastleggen. Hierin zijn jullie beslissend en help ik jullie om de afspraken goed en duidelijk in het convenant en ouderschapsplan te zetten. Indien jullie niet met elkaar meer kunnen overleggen, krijg je de situatie dat jullie beiden een advocaat hebben. Die ieder jullie eigen belang behartigt. (Een mediator is neutraal en behartigt jullie beider belang.) Uiteindelijk zal de rechter beslissen over de afspraken die jullie moeten maken. Dus geen autonomie voor jullie zelf, maar een rechter die beslist.

Wanneer moet je naar de rechtbank bij een scheiding?

Indien jullie getrouwd zijn dan dienen jullie altijd naar de rechtbank te gaan om het huwelijk te ontbinden. Op basis van de zogenaamde “duurzame ontwrichting” zal de rechter de beschikking afgeven. Het maakt niet uit of jullie in (beperkte) gemeenschap van goederen zijn gehuwd of op huwelijkse voorwaarden. Indien jullie een geregistreerd partnerschap dan is de gang naar de rechter alleen noodzakelijk als jullie minderjarige (jonger dan 18 jaar) kinderen hebben. Indien jullie samenwonend zijn met of zonder samenlevingscontract dan hoeven jullie ook niet naar de rechtbank. Indien er minderjarige kinderen zijn dient er altijd een ouderschapsplan te worden opgesteld. Bij samenwoners is dit ook verplicht. Echter, er is geen controle op.

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Een echtscheidingsconvenant is een overeenkomst tussen jullie beiden. Waarin jullie de afspraken vastleggen over de ontbinding van jullie huwelijk, geregistreerd partnerschap of affectieve relatie (indien jullie samenwonend zijn).  Het is belangrijk om de afspraken hierin goed vast te leggen zodat jullie later geen discussie meer kunnen krijgen over de verdeling van het vermogen, de eigen woning, het pensioen. Met een convenant zorgen jullie voor jezelf voor duidelijkheid en rust. Zodat er geen open eindjes zijn en alle afspraken netjes zijn afgehecht. De ervaring leert dat dit voor mensen veel rust geeft.

Wat staat er in een ouderschapsplan?

In jullie ouderschapsplan leggen jullie afspraken vast over de zorg en opvoedingstaken en hoe de omgang met jullie kinderen wordt geregeld. Denk ook aan de vakanties en de belangrijke schoolkeuze die gemaakt dienen te worden. Ook leggen jullie hierin de afspraken vast over de verzorging en de opvoeding van jullie kinderen. Denk aan kinderalimentatie of in geval van co-ouderschap de afspraken over een gezamenlijke (kinder)rekening om de zogenaamde verblijfsoverstijgende kosten te betalen (denk aan schoolkosten, kleding, sport/hobby, niet vergoede ziektekosten, mobiele telefoon en zakgeld)