Mediator Zoetermeer

Als je gaat scheiden is het verstandig om een mediator in te schakelen. Ben je woonachtig in de regio van Zoetermeer? Gregoire Mediation is actief in regio Den Haag en dus ook in Zoetermeer. 

Jarenlange ervaring als mediator in Zoetermeer

Ik ben Richard Gregoire en heb ruim 25 jaar ervaring in het vak. Als ervaren mediator in Zoetermeer zorg ik voor de juiste mentale ondersteuning en regelen we samen de financiële en juridische zaken rondom een echtscheiding. Een mediator heeft bij deze zaken een belangrijke rol. Een positieve uitkomst is het uiteindelijke doel en daar werken we dan ook naar toe. 

Ouderschapsplan laten opstellen door notaris of echtscheidingsmediator? - Gregoire Mediation

Inventarisatie met rekenmodel

We starten bij een scheiding altijd met de inventarisatie, deze doen we samen. Het gaat hier om financiële en juridische afspraken. Die afspraken dienen jullie zelf te maken, ik help daarbij wel waar dat nodig is. De financiële situatie na de scheiding wordt besproken, de alimentatie, de woonsituatie en het maken van een vermogensopstelling zijn zaken die onder andere worden besproken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en of ik een geschikte mediator voor jullie ben. Hierna kan ik beginnen met de inventarisatie. De inventarisatie speelt een belangrijke rol in het verdere proces.

Juridische documenten en procedures

Bij een scheiding moeten altijd juridische documenten worden opgesteld, ondertekend en worden ingeleverd bij de rechtbank. Ook moeten er aktes worden opgevraagd bij de gemeenten. Dit opvragen moeten jullie zelf doen, ik help hier weer waar dat mogelijk is. De documenten die uiteindelijk moeten worden ingediend bij de rechtbank worden door mij geregeld, die moeten wel door jullie worden ondertekend.

 

Kosten en duur mediation Zoetermeer

Mediation bij Gregoire duurt gemiddeld 3 maanden en 95% van mijn cliënten komen onderling tot overeenstemming. De kosten van mediation zijn niet voor iedereen hetzelfde, het is afhankelijk van je inkomen en van eventuele subsidies die je krijgt. Wil je meer weten over de kosten van mediation Zoetermeer? Kijk dan op onze kosten pagina.

Waar komt mediation vandaan? - Gregoire Mediation
Annette Berendsen
Annette Berendsen
2022-06-28
Richard is een fantastische mediator. Hij brengt rust in het proces, is kundig en erg efficient. Bij ons zat er redelijk wat emotie rond bepaalde discussies maar Richard wist dat uiterst goed te navigeren en kon de angel en pijn uit de discussie houden. Kortom: kundig en kalm…
Marlon
Marlon
2022-03-02
Erg snel en prettig geholpen. Denkt goed mee en heeft verstand van zaken en brengt alles rustig en doordacht. Een aanrader.
Veronique Soekandar
Veronique Soekandar
2022-02-01
Enorm veel steun ontvangen dat zeer gewaardeerd is. Gregoire Mediation werkt duidelijk en efficiënt. Nogmaals bedankt voor de service en veel succes verder!
Natalie van Schaijk
Natalie van Schaijk
2021-12-06
Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.
Eveline de Zeeuw
Eveline de Zeeuw
2021-06-10
Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.
Chris Vd Slik
Chris Vd Slik
2021-04-12
Erg fijn geholpen in het proces

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

1 + 14 =

Richard Gregoire
Mediator Zoetermeer

Wat kan ik voor jullie doen als mediator in Zoetermeer?

Als mediator in Zoetermeer help ik ouders die gaan scheiden bij het opstellen van een ouderschapsplan dat gericht is op jullie en jullie kind(eren). Ik zorg daarbij voor duidelijke afspraken en praktische ondersteuning, en kan jullie helpen bij het oplossen van conflicten en het regelen van financiële en juridische zaken. Alle afspraken worden uiteraard vastgelegd, zodat jullie duidelijkheid hebben over wat er is afgesproken.

Een scheiding kan een zware emotionele last met zich meebrengen en het is belangrijk om ook hierbij geholpen te worden. Als mediator in Zoetermeer bied ik dan ook mentale steun en begeleid ik jullie door het gehele scheidingsproces. Ik neem de tijd om naar jullie te luisteren en om jullie te helpen bij het vinden van oplossingen die voor jullie beiden werken. Samen werken we aan het creëren van een toekomst waarin jullie beiden tevreden zijn.

Naast het opstellen van het ouderschapsplan kan ik jullie ook helpen bij het aanvragen van een scheiding bij de rechtbank en het begeleiden van de communicatie tussen jullie beiden. Zo kunnen jullie op een respectvolle en eerlijke manier uit elkaar gaan en voorkomen we onnodige conflicten. Als ervaren mediator in Zoetermeer help ik jullie om op een goede manier uit elkaar te gaan en om een nieuwe start te maken.

Hoe kies ik de juiste mediator in Zoetermeer?

Als je betrokken bent bij een conflict, kan het inschakelen van een mediator je helpen om samen met de andere partij tot een gezamenlijke oplossing te komen. Een mediator is een onpartijdige en objectieve derde persoon die de partijen samenbrengt en hen helpt om een standpunt in te nemen en het probleem op een respectvolle en eerlijke manier op te lossen.

Er zijn verschillende mediators die gespecialiseerd zijn in zakelijke conflicten, familiegeschillen en geschillen tussen gezinsleden. Het is erg belangrijk dat de mediator die je kiest, goed opgeleid en ervaren is en is opgenomen in het register van de grootste beroepsvereniging voor mediators. De vertrouwelijkheid van de gesprekken is ook een belangrijk aspect dat wordt gewaarborgd door de mediator.

Een mediator probeert altijd oplossingsgericht te werken en beweging te brengen in de situatie. Door naar beide partijen te luisteren en hen te helpen de situatie vanuit het perspectief van de andere partij te bekijken, kunnen zij tot de kern van het probleem komen. Wij zijn ook actief in omliggende gebieden als Delft en Voorburg.