Mediator Zeist

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Staan jullie op het punt om te gaan scheiden? Dan is het verstandig om een mediator in te schakelen. Als mediator in Zeist ben ik beschikbaar om jullie te begeleiden bij alle aspecten van het scheidingsproces.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in regio Zeist

Mijn naam is Richard Gregoire en ik heb meer dan 25 jaar ervaring als mediator. Ik help mensen die gaan scheiden door hen te ondersteunen tijdens deze vaak hectische periode. Er moet veel geregeld worden, zoals alle financiële en juridische zaken. Daarnaast bied ik ook mentale steun waar dat nodig is.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer jullie ervoor kiezen om met mij samen te werken, beginnen we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30 minuten en is bedoeld om elkaar te leren kennen en informatie uit te wisselen. Dit gesprek kan zowel bij jullie thuis als online plaatsvinden. Als er een goede klik is en we besluiten samen verder te gaan, kan ik starten met de inventarisatie.

Inventarisatie en duidelijke afspraken

Het traject begint met een uitgebreide inventarisatie die we samen uitvoeren. Tijdens deze inventarisatie maken we heldere afspraken over juridische en financiële zaken. We bespreken onderwerpen zoals alimentatie, huisvesting en de financiële situatie na de scheiding, evenals vele andere belangrijke kwesties. Jullie bepalen zelf de afspraken, terwijl ik de nodige ondersteuning bied. Met mijn begeleiding zorgen we ervoor dat alles zorgvuldig en met respect wordt geregeld.

Juridische procedure

Een scheiding brengt veel juridische documentatie met zich mee. Documenten moeten worden opgesteld, ondertekend en ingediend bij de rechtbank. Jullie verzamelen de benodigde stukken, terwijl ik zorg draag voor het indienen bij de rechtbank. Als mediator in Zeist begeleid ik jullie stap voor stap door dit proces.

Kosten en duur mediator Zeist

Mediation duurt gemiddeld ongeveer drie maanden. Van alle cliënten die mij als mediator hebben ingeschakeld, heeft 95% een akkoord bereikt. De kosten van mediation verschillen per persoon en zijn afhankelijk van factoren zoals inkomen en mogelijke subsidies. Wil je meer weten over de tarieven? Bezoek dan onze pagina over de kosten voor mediation in Zeist.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik voor jullie doen als mediator in Zeist?

Als mediator in Zeist ondersteun ik ouders die gaan scheiden bij het opstellen van een ouderschapsplan dat goed aansluit bij jullie en jullie kind(eren). Ik begeleid jullie door het gehele scheidingsproces, zorg voor heldere afspraken en bied mentale ondersteuning. Daarnaast help ik bij het oplossen van conflicten en regel ik de financiële en juridische zaken, zodat jullie daar geen zorgen over hebben. Alle afspraken worden zorgvuldig vastgelegd.

Praktische en mentale ondersteuning

Een scheiding kan emotioneel zwaar zijn en veel stress veroorzaken. Daarom bied ik naast praktische hulp ook mentale ondersteuning om jullie door deze uitdagende periode te helpen. Het is belangrijk dat jullie je gehoord en begrepen voelen tijdens dit proces. Samen werken we aan een goede toekomst en een respectvol einde van dit hoofdstuk. Ik sta klaar om jullie bij elke stap te begeleiden, zodat jullie dit traject in alle rust kunnen doorlopen.

Waarom Gregoire Mediation in Zeist?

Gregoire Mediation is een betrouwbare partij voor mediation in de regio Zeist. Ik begeleid jullie bij het vinden van gezamenlijke oplossingen en blijf daarbij ten alle tijden onpartijdig. Ik zorg voor helderheid over zaken zoals het ouderschapsplan, zorgverdeling, alimentatie en de verdeling van bezittingen en inkomen.

Betrouwbaar en ervaren

Bij Gregoire Mediation kies je voor een betrouwbare en ervaren mediator. Wij zijn gecertificeerd en geregistreerd bij het MfN-register, wat betekent dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Onze aanpak houdt rekening met ieders emoties, waardoor we toekomstige onzekerheid en onrust voorkomen. Daarnaast bespaar je op juridische kosten, omdat we conflicten snel en efficiënt oplossen zonder advocaat. Onze tarieven en voorwaarden zijn duidelijk en transparant. Naast Zeist zijn we ook actief in omliggende plaatsen zoals Utrecht en Amersfoort.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.