Mediator Westland

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Bij een scheiding komt een hele hoop kijken, het zal een hectische periode zijn waarin veel zaken moeten worden geregeld. Gregoire Mediation helpt je graag door deze periode heen, wij zijn actief in het gehele Westland.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in het Westland

Ik ben Richard Gregoire en heb inmiddels 25 jaar ervaring als mediator. In al die jaren heb ik een hoop meegemaakt en ondanks dat ik te maken krijg met moeilijke of vervelende situaties doe ik het werk graag. De periode rondom de scheiding kan hectisch zijn waar veel verschillende zaken moeten worden geregeld. Met een mediator erbij worden deze zaken overzichtelijk gehouden en hoef je niet alles zelf te doen. Zowel financiële als juridische zaken worden behandeld, ik help waar dat kan. Samen gaan we voor een positieve uitkomst voor beiden!

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en kan ik beginnen met de inventarisatie.

Inventarisatie met rekenmodel

De juridische en financiële zaken moeten worden geregeld, het maken van afspraken rondom deze zaken gebeurt tijdens de inventarisatie. Die afspraken moeten jullie zelf maken, ik help waar dat kan en geef advies als ik dat nodig acht. De financiële zaken worden gemaakt aan de hand van een rekenmodel. Ook zaken als alimentatie, woonsituaties na de scheiding en afspraken over eventuele kinderen worden hier besproken.

Juridische procedure

Bij een scheiding komt een hoop documentatie kijken, ook zullen er documenten moeten worden ingeleverd bij de rechtbank. Het aanvragen van deze documenten dienen jullie zelf te doen, ook moeten ze worden opgesteld en ondertekend. Het inleveren van de documenten bij de rechtbank is vervolgens mijn taak. 

Kosten en duur mediator in het Westland

De duur van mediation is voor de meesten ongeveer 3 maanden. Van iedereen die mij als mediator inschakelt is 95% er onderling uitgekomen over alle afspraken. De kosten van mediation verschillen heel erg per persoon, dit is ook afhankelijk van je inkomen en eventuele subsidies. Wil je meer weten over alle kosten die erbij komen kijken? Kijk dan op onze kosten pagina.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wij zijn actief in de volgende plaatsen in het Westland

Aangezien het Westland vrij groot is volgt hieronder een overzicht met de plaatsen in het Westland waar wij actief zijn. Ben je op zoek naar een mediator in een van onderstaande plaatsen? Gregoire Mediation helpt je graag verder!

  • De Lier
  • ’s-Gravenzande
  • Honselersdijk
  • Kwintsheul
  • Maasdijk
  • Monster
  • Naaldwijk
  • Poeldijk
  • Ter Heijde
  • Wateringen

Wat kan ik voor jullie betekenen als mediator in het Westland?

Als ervaren mediator in het Westland help ik ouders die gaan scheiden bij het opstellen van een ouderschapsplan dat gericht is op jullie en jullie kind(eren). Ik begeleid jullie tijdens het gehele scheidingsproces en zorg daarbij voor duidelijke afspraken en praktische ondersteuning. Ook kan ik jullie helpen bij het oplossen van conflicten en regel ik financiële en juridische zaken, zodat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken. Alle afspraken worden uiteraard vastgelegd.

Als mediator in het Westland begrijp ik dat een scheiding veel emoties met zich mee kan brengen. Ik bied daarom ook mentale steun en help jullie om deze moeilijke periode zo goed mogelijk door te komen. Ik begeleid jullie naar een positieve toekomst en help jullie om dit hoofdstuk op een goede manier af te sluiten.

Waarom moet ik voor Gregoire Mediation kiezen?

Waarom zou je voor Gregoire Mediation kiezen als je gaat scheiden in het Westland? Omdat wij jou en je partner kunnen helpen om samen tot een goede oplossing te komen, in een neutrale en veilige omgeving.

Een echtscheiding is vaak een moeilijke periode vol verdriet, boosheid en emoties. Het kan lastig zijn om met elkaar te praten en tot goede afspraken te komen over zaken als alimentatie, een koopwoning en de verdeling van het vermogen. Daarnaast spelen er vaak ook belangen van de kinderen, ouders en andere familieleden. Het is dan ook begrijpelijk dat je hulp nodig hebt om alles goed te regelen.

Gregoire Mediation Westland biedt hiervoor de mogelijkheid tot scheidingsbemiddeling. Ik help jullie om in goed overleg tot afspraken te komen over onder andere het ouderschapsplan, partneralimentatie en het echtscheidingsconvenant. Daarnaast begeleiden wij jullie tijdens het gehele mediationtraject en zorgen wij ervoor dat alles volgens de juiste procedures verloopt.

Gratis kennismaking

Het grote voordeel van mediation is dat het jullie beiden in staat stelt om samen tot de beste oplossingen te komen. Dit is niet alleen beter voor jullie relatie, maar ook voor jullie kinderen en eventuele andere familieleden. Bovendien is mediation vaak goedkoper en sneller dan een echtscheidingsprocedure via advocaten.

Bij Gregoire Mediation staan jullie als klanten centraal. Wij bieden dan ook altijd een gratis kennismakingsgesprek aan, waarin jullie kunnen vertellen wat er speelt en waarbij wij onze werkwijze en de voordelen van mediation zullen toelichten. Hierdoor weten jullie precies wat je kunt verwachten en kunnen jullie een weloverwogen keuze maken.

Geheimhouding bij Gregoire Mediation

Als je voor Gregoire Mediation kiest, kun je rekenen op een onpartijdige mediator die jullie begeleidt tijdens het mediationtraject. Wij werken met respect voor beide partijen en met geheimhouding van het besprokene. Ons doel is om samen tot een oplossing te komen die voor jullie beiden goed voelt en die past bij jullie situatie.

Het maken van een afspraak is eenvoudig. Je kunt ons telefonisch bereiken, via e-mail of via het contactformulier op onze website. Indien nodig kunnen wij ook naar een andere locatie komen, zoals bijvoorbeeld een gemeentehuis.

Bij Gregoire Mediation heb je bovendien de mogelijkheid om gebruik te maken van een subsidie van de overheid, waardoor je minder of zelfs niets hoeft te betalen voor de mediation in het Westland. Hierdoor is mediation voor iedereen toegankelijk.

Kortom, als je gaat scheiden en je wilt dit goed regelen, dan is het verstandig om voor Gregoire Mediation te kiezen. Wij bieden een veilige omgeving waarin jullie samen tot de beste oplossingen kunnen komen. Tevens zijn wij actief in gebieden als Zoetermeer en Leiden.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.