Mediator Westland

Bij een scheiding komt een hele hoop kijken, het zal een hectische periode zijn waarin veel zaken moeten worden geregeld. Gregoire Mediation helpt je graag door deze periode heen, wij zijn actief in het gehele Westland.

Jarenlange ervaring

Ik ben Richard Gregoire en heb inmiddels 25 jaar ervaring als mediator. In al die jaren heb ik een hoop meegemaakt en ondanks dat ik te maken krijg met moeilijke of vervelende situaties doe ik het werk graag. De periode rondom de scheiding kan hectisch zijn waar veel verschillende zaken moeten worden geregeld. Met een mediator erbij worden deze zaken overzichtelijk gehouden en hoef je niet alles zelf te doen. Zowel financiële als juridische zaken worden behandeld, ik help waar dat kan. Samen gaan we voor een positieve uitkomst voor beiden!

Ouderschapsplan laten opstellen door notaris of echtscheidingsmediator? - Gregoire Mediation

Inventarisatie en rekenmodel

De juridische en financiële zaken moeten worden geregeld, het maken van afspraken rondom deze zaken gebeurt tijdens de inventarisatie. Die afspraken moeten jullie zelf maken, ik help waar dat kan en geef advies als ik dat nodig acht. De financiële zaken worden gemaakt aan de hand van een rekenmodel. Ook zaken als alimentatie, woonsituaties na de scheiding en afspraken over eventuele kinderen worden hier besproken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en kan ik beginnen met de inventarisatie.

Juridische zaken

Bij een scheiding komt een hoop documentatie kijken, ook zullen er documenten moeten worden ingeleverd bij de rechtbank. Het aanvragen van deze documenten dienen jullie zelf te doen, ook moeten ze worden opgesteld en ondertekend. Het inleveren van de documenten bij de rechtbank is vervolgens mijn taak. 

 

Kosten en duur mediation in het Westland

De duur van mediation is voor de meesten ongeveer 3 maanden. Van iedereen die mij als mediator inschakelt is 95% er onderling uitgekomen over alle afspraken. De kosten van mediation verschillen heel erg per persoon, dit is ook afhankelijk van je inkomen en eventuele subsidies. Wil je meer weten over alle kosten die erbij komen kijken? Kijk dan op onze kosten pagina.

 

 

Waar komt mediation vandaan? - Gregoire Mediation
Mediation voorkomt vechtscheiding - Gregoire Mediation

Wij zijn actief in de volgende plaatsen in het Westland

Aangezien het Westland vrij groot is volgt hieronder een overzicht met de plaatsen in het Westland waar wij actief zijn. Ben je op zoek naar een mediator in een van onderstaande plaatsen? Gregoire Mediation helpt je graag verder!

  • De Lier
  • ’s-Gravenzande
  • Honselersdijk
  • Kwintsheul
  • Maasdijk
  • Monster
  • Naaldwijk
  • Poeldijk
  • Ter Heijde
  • Wateringen
Annette Berendsen
Annette Berendsen
2022-06-28
Richard is een fantastische mediator. Hij brengt rust in het proces, is kundig en erg efficient. Bij ons zat er redelijk wat emotie rond bepaalde discussies maar Richard wist dat uiterst goed te navigeren en kon de angel en pijn uit de discussie houden. Kortom: kundig en kalm…
Marlon
Marlon
2022-03-02
Erg snel en prettig geholpen. Denkt goed mee en heeft verstand van zaken en brengt alles rustig en doordacht. Een aanrader.
Veronique Soekandar
Veronique Soekandar
2022-02-01
Enorm veel steun ontvangen dat zeer gewaardeerd is. Gregoire Mediation werkt duidelijk en efficiënt. Nogmaals bedankt voor de service en veel succes verder!
Natalie van Schaijk
Natalie van Schaijk
2021-12-06
Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.
Eveline de Zeeuw
Eveline de Zeeuw
2021-06-10
Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.
Chris Vd Slik
Chris Vd Slik
2021-04-12
Erg fijn geholpen in het proces

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

7 + 12 =

Richard Gregoire

Mediaton Westland

Wat kan ik voor jullie betekenen als mediator in het Westland?

Als ervaren mediator in het Westland help ik ouders die gaan scheiden bij het opstellen van een ouderschapsplan dat gericht is op jullie en jullie kind(eren). Ik begeleid jullie tijdens het gehele scheidingsproces en zorg daarbij voor duidelijke afspraken en praktische ondersteuning. Ook kan ik jullie helpen bij het oplossen van conflicten en regel ik financiële en juridische zaken, zodat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken. Alle afspraken worden uiteraard vastgelegd.

Als mediator in het Westland begrijp ik dat een scheiding veel emoties met zich mee kan brengen. Ik bied daarom ook mentale steun en help jullie om deze moeilijke periode zo goed mogelijk door te komen. Ik begeleid jullie naar een positieve toekomst en help jullie om dit hoofdstuk op een goede manier af te sluiten.

Waarom moet ik voor Gregoire Mediation kiezen?

Waarom zou je voor Gregoire Mediation kiezen als je gaat scheiden in het Westland? Omdat wij jou en je partner kunnen helpen om samen tot een goede oplossing te komen, in een neutrale en veilige omgeving.

Een echtscheiding is vaak een moeilijke periode vol verdriet, boosheid en emoties. Het kan lastig zijn om met elkaar te praten en tot goede afspraken te komen over zaken als alimentatie, een koopwoning en de verdeling van het vermogen. Daarnaast spelen er vaak ook belangen van de kinderen, ouders en andere familieleden. Het is dan ook begrijpelijk dat je hulp nodig hebt om alles goed te regelen.

Gregoire Mediation Westland biedt hiervoor de mogelijkheid tot scheidingsbemiddeling. Ik help jullie om in goed overleg tot afspraken te komen over onder andere het ouderschapsplan, partneralimentatie en het echtscheidingsconvenant. Daarnaast begeleiden wij jullie tijdens het gehele mediationtraject en zorgen wij ervoor dat alles volgens de juiste procedures verloopt.

Het grote voordeel van mediation is dat het jullie beiden in staat stelt om samen tot de beste oplossingen te komen. Dit is niet alleen beter voor jullie relatie, maar ook voor jullie kinderen en eventuele andere familieleden. Bovendien is mediation vaak goedkoper en sneller dan een echtscheidingsprocedure via advocaten.

Bij Gregoire Mediation staan jullie als klanten centraal. Wij bieden dan ook altijd een gratis kennismakingsgesprek aan, waarin jullie kunnen vertellen wat er speelt en waarbij wij onze werkwijze en de voordelen van mediation zullen toelichten. Hierdoor weten jullie precies wat je kunt verwachten en kunnen jullie een weloverwogen keuze maken.

Geheimhouding bij Gregoire Mediation

Als je voor Gregoire Mediation kiest, kun je rekenen op een onpartijdige mediator die jullie begeleidt tijdens het mediationtraject. Wij werken met respect voor beide partijen en met geheimhouding van het besprokene. Ons doel is om samen tot een oplossing te komen die voor jullie beiden goed voelt en die past bij jullie situatie.

Het maken van een afspraak is eenvoudig. Je kunt ons telefonisch bereiken, via e-mail of via het contactformulier op onze website. Indien nodig kunnen wij ook naar een andere locatie komen, zoals bijvoorbeeld een gemeentehuis.

Bij Gregoire Mediation heb je bovendien de mogelijkheid om gebruik te maken van een subsidie van de overheid, waardoor je minder of zelfs niets hoeft te betalen voor de mediation in het Westland. Hierdoor is mediation voor iedereen toegankelijk.

Kortom, als je gaat scheiden en je wilt dit goed regelen, dan is het verstandig om voor Gregoire Mediation te kiezen. Wij bieden een veilige omgeving waarin jullie samen tot de beste oplossingen kunnen komen. Tevens zijn wij actief in gebieden als Zoetermeer en Leiden.