Mediator Voorburg

Als jij en je partner van plan zijn om te gaan scheiden is het verstandig om een mediator in te schakelen. Als mediator in Voorburg bied ik hulp bij alle zaken die komen kijken bij een scheiding.

25 jaar ervaring

Ik ben Richard Gregoire en heb ruim 25 jaar ervaring op het gebied van mediation. Ik maak me nog altijd graag nuttig voor mensen die gaan scheiden. Het kan namelijk een hectische periode zijn waar veel dingen tegelijk op jullie afkomen. Er zullen zowel financiële als juridische zaken moeten worden geregeld, ook bied ik mentale steun waar dat nodig is.

Ouderschapsplan laten opstellen door notaris of echtscheidingsmediator? - Gregoire Mediation

Inventarisatie en rekenmodel

Het traject begint met de inventarisatie van alle zaken, dit gebeurt samen met mij. Bij deze inventarisatie gaan we goede afspraken maken op juridisch en financieel gebied. De afspraken dienen jullie zelf te maken, ik help uiteraard waar dat mogelijk is. Bij de inventarisatie worden zaken besproken als alimentatie, de woonsituaties en financiële situaties na de scheiding en nog veel andere zaken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en kan ik beginnen met de inventarisatie.

Juridische zaken

Bij een scheiding komt een hoop juridische documentatie kijken. Er zullen documenten moeten worden opgesteld, ondertekend en worden ingediend bij de rechtbank. Het opvragen van documenten moeten jullie zelf doen, het indienen neem ik voor mijn rekening.

Kosten en duur van een mediator in Voorburg

Meestal duurt mediation ongeveer 3 maanden. Van alle cliënten die mij als mediator hebben ingeschakeld is 95% tot een onderlinge overeenstemming gekomen. De kosten van mediation zijn niet voor iedereen hetzelfde, deze kunnen per persoon verschillen. De kosten zijn ook afhankelijk van je inkomen en eventuele subsidies. Wil je meer weten over de kosten? Kijk dan op onze pagina over de kosten van mediation.

 

Waar komt mediation vandaan? - Gregoire Mediation
Annette Berendsen
Annette Berendsen
2022-06-28
Richard is een fantastische mediator. Hij brengt rust in het proces, is kundig en erg efficient. Bij ons zat er redelijk wat emotie rond bepaalde discussies maar Richard wist dat uiterst goed te navigeren en kon de angel en pijn uit de discussie houden. Kortom: kundig en kalm…
Marlon
Marlon
2022-03-02
Erg snel en prettig geholpen. Denkt goed mee en heeft verstand van zaken en brengt alles rustig en doordacht. Een aanrader.
Veronique Soekandar
Veronique Soekandar
2022-02-01
Enorm veel steun ontvangen dat zeer gewaardeerd is. Gregoire Mediation werkt duidelijk en efficiënt. Nogmaals bedankt voor de service en veel succes verder!
Natalie van Schaijk
Natalie van Schaijk
2021-12-06
Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.
Eveline de Zeeuw
Eveline de Zeeuw
2021-06-10
Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.
Chris Vd Slik
Chris Vd Slik
2021-04-12
Erg fijn geholpen in het proces

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

13 + 1 =

Richard Gregoire

 

Gecertificeerd Mediator Voorburg

Wat kan ik voor jullie doen als mediator Voorburg?

Als mediator in Voorburg sta ik klaar om ouders die gaan scheiden te helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan dat gericht is op jullie en jullie kind(eren). Ik begeleid jullie door het hele scheidingsproces en zorg daarbij voor duidelijke afspraken en praktische ondersteuning. Daarnaast kan ik jullie helpen bij het oplossen van bepaalde conflicten en regel ik financiële en juridische zaken, zodat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken. Alle afspraken worden uiteraard vastgelegd.

Als ervaren mediator in Voorburg begrijp ik dat een scheiding ook emotioneel zwaar kan zijn. Ik bied daarom niet alleen praktische ondersteuning, maar ook mentale steun. Het is belangrijk dat jullie gehoord worden tijdens het scheidingsproces en ik help jullie daarbij. Ik begeleid jullie naar een positieve toekomst en help jullie om dit hoofdstuk op een goede manier af te sluiten.

Waarom moet ik kiezen voor Gregoire Mediation in Voorburg?

Gregoire Mediation is de juiste mediator voor als u op zoek bent naar een oplossingsgerichte en gespecialiseerde mediator in Voorburg en omgeving. Wij zijn expert in het behalen van een gezamenlijke oplossing voor alle betrokken partijen. Onze werkwijze is gebaseerd op vertrouwelijkheid en onpartijdigheid.

Gregoire Mediation is gevestigd in Voorburg, maar onze dienstverlening reikt verder dan dat. Onze specialisme ligt bij scheidingen, waarbij wij de nadruk leggen op het maken van een helder beeld van alle onderwerpen die besproken moeten worden, zoals een ouderschapsplan, zorgverdeling, kinderalimentatie en de verdeling van bezittingen en inkomens.

Bij Gregoire Mediation kunt u rekenen op een oplossingsgerichte aanpak, waarbij wij de emoties van alle partijen zorgvuldig in de gaten houden en begeleiden. Wij zijn er niet alleen om te helpen bij het regelen van de praktische zaken, maar ook om te zorgen dat de belangen van alle partijen worden behartigd. Daarmee voorkomen wij onzekerheid en onrust in de toekomst.

Een ander voordeel van Gregoire Mediation Voorburg is dat u kunt besparen op juridische kosten. Wij streven ernaar om het conflict zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen, waardoor een advocaat niet altijd nodig is. Daarnaast geven wij vooraf duidelijkheid over onze tarieven en voorwaarden.

Als u kiest voor Gregoire Mediation, dan kiest u voor een betrouwbare mediator met veel ervaring. Wij zijn gecertificeerd mediator en staan ingeschreven in het MfN-register, wat betekent dat wij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die de overheid stelt aan mediators. Onze werkwijze is daarbij gericht op het verbeteren van de communicatie en het bouwen aan een betere toekomst voor alle partijen. Wij zijn ook actief in omliggende gebieden als het Westland en Rijswijk.