Mediator Utrecht

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Ben je samen met je partner van plan om te gaan scheiden? Het is in dat geval verstandig om een mediator in te schakelen. Als mediator in Utrecht sta ik klaar om jullie te ondersteunen bij alle facetten van het scheidingsproces.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in Utrecht

Ik ben Richard Gregoire en heb meer dan 25 jaar ervaring als mediator. Ik help mensen die gaan scheiden door hen te ondersteunen in deze vaak hectische periode. Er moet heel veel geregeld worden, denk aan alle financiële en juridische zaken. Ook bied ik mentale steun waar nodig.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer jullie de keuze maken om met mij samen te werken, volgt er als eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 30 minuten en is er voor bedoeld om elkaar te leren kennen en de nodige informatie uit te wisselen. Dit gesprek kan bij jullie thuis, maar ook online plaatsvinden. Als er een goede klik is en we de samenwerking daadwerkelijk aan gaan kan ik starten met de inventarisatie.

Inventarisatie en duidelijke afspraken

Het traject begint met een grondige inventarisatie van alle zaken, die we samen uitvoeren. Hierbij maken we duidelijke afspraken op juridisch en financieel gebied. Onderwerpen zoals alimentatie, woonsituatie, en financiële situatie na de scheiding komen aan bod, evenals vele andere zaken. Jullie maken zelf de afspraken, terwijl ik ondersteuning bied waar nodig. Met mijn begeleiding zorgen we ervoor dat alles zorgvuldig en respectvol wordt geregeld.

Juridische procedure

Bij een scheiding komt veel juridische documentatie kijken. Documenten moeten worden opgesteld, ondertekend en ingediend bij de rechtbank. Jullie zorgen voor het verzamelen van de benodigde documenten, terwijl ik de verantwoordelijkheid neem voor het indienen bij de rechtbank. Als mediator in Utrecht begeleid ik jullie stap voor stap door dit proces.

Kosten en duur mediator Utrecht

Mediation duurt doorgaans zo’n drie maanden. Van alle cliënten die mij als mediator hebben ingeschakeld, heeft 95% een overeenstemming bereikt. De kosten van mediation variëren per persoon en zijn afhankelijk van factoren zoals inkomen en mogelijke subsidies. Wil je meer weten over de kosten? Bezoek dan onze pagina over de tarieven voor mediation in Utrecht.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik voor jullie doen als mediator in Utrecht?

Als mediator in Utrecht help ik ouders die gaan scheiden bij het maken van een ouderschapsplan dat goed past bij jullie en jullie kind(eren). Ik begeleid jullie door het hele scheidingsproces, zorg voor duidelijke afspraken en bied mentale steun. Ik help bij het oplossen van conflicten en regel de financiële en juridische zaken, zodat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken. Alle afspraken worden netjes vastgelegd.

Praktische en mentale ondersteuning

Een scheiding kan emotioneel zwaar zijn en veel stress met zich mee brengen. Daarom bied ik naast praktische hulp ook mentale steun om jullie door deze moeilijke tijd te helpen. Het is belangrijk dat jullie je gehoord en begrepen voelen tijdens dit proces. Samen werken we aan een goede toekomst en een respectvol afscheid van dit hoofdstuk. Ik sta klaar om jullie bij elke stap te ondersteunen, zodat jullie met vertrouwen en rust deze alles kunnen doorlopen.

Waarom Gregoire Mediation in Utrecht?

Gregoire Mediation is een betrouwbare keuze als het gaat om mediation in regio Utrecht. Ik help jullie om samen tot een oplossing te komen en ben daarbij onpartijdig. Ik zorg voor duidelijkheid over onderwerpen als het ouderschapsplan, zorgverdeling, alimentatie en de verdeling van bezittingen en inkomen.

Betrouwbaar en ervaren

Bij Gregoire Mediation kies je voor een betrouwbare en ervaren mediator. We zijn gecertificeerd en staan ingeschreven in het MfN-register, wat betekent dat we aan de benodigde kwaliteitseisen voldoen. Onze aanpak houdt rekening met de emoties van alle partijen. Zo voorkomen we onzekerheid en onrust in de toekomst. Je bespaart ook op eventuele juridische kosten, dit komt omdat we conflicten snel en efficiënt en zonder advocaat oplossen. Onze tarieven en voorwaarden zijn helder. Naast Utrecht zijn we ook actief in omliggende plaatsen als Amersfoort en Zeist.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.