Mediator Soest

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Bij een scheiding is het verstandig een mediator in te schakelen. Als ervaren mediator begeleid ik jullie in Soest door het volledige traject. Ik bied professionele en neutrale ondersteuning, zodat alle afspraken zorgvuldig en in wederzijds overleg worden gemaakt. Samen werken we aan een respectvolle scheiding en een nieuwe start.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in Soest

Ik ben Richard Gregoire en heb meer dan 25 jaar ervaring als mediator. Een scheiding kan een chaotische periode zijn, daarom bied ik ondersteuning aan alle betrokkenen. Naast het regelen van financiële en juridische zaken, bied ik ook mentale steun waar nodig.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer jullie besluiten om met mij samen te werken, beginnen we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek van 30 minuten leren we elkaar beter kennen en wisselen we de benodigde informatie uit. Dit gesprek kan zowel op locatie als online plaatsvinden. Is er een goede klik? Dan starten we het volledige traject en begin ik met de inventarisatie.

Inventarisatie en duidelijke afspraken

We starten met een uitgebreide inventarisatie. Hierbij maken we samen duidelijke afspraken over financiële en juridische zaken. Onderwerpen zoals alimentatie, een nieuwe woonsituatie en een ouderschapsplan komen aan bod. Jullie bepalen zelf de afspraken, waarbij ik jullie ondersteun. Alles wordt zorgvuldig en nauwkeurig geregeld, zodat het proces helder en soepel verloopt.

Juridische procedure

Een scheiding brengt veel juridisch papierwerk met zich mee. Er moeten documenten worden opgesteld, ondertekend en ingediend bij de rechtbank. Jullie verzamelen alle benodigde stukken, waarna ik deze voor jullie bij de rechtbank indien. Als mediator in Soest begeleid ik jullie door dit hele proces, stap voor stap.

Kosten en duur mediator Soest

Bij Gregoire Mediation duurt het proces ongeveer drie maanden. Van alle cliënten die ik als mediator heb begeleid, heeft 95% een akkoord bereikt. De kosten van mediation variëren per persoon en per situatie. Dit hangt af van factoren zoals inkomen en mogelijke subsidies. Wil je meer weten over de tarieven van mediation in Soest? Bezoek dan onze tarievenpagina.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik voor jullie betekenen als mediator in Soest?

Als ervaren mediator in de regio Soest begeleid ik ouders die gaan scheiden door het hele proces. Ik zorg voor duidelijke afspraken en bied mentale ondersteuning, mocht dat nodig zijn. Daarnaast stel ik een ouderschapsplan op dat aansluit bij jullie en jullie kind(eren). Financiële en juridische zaken regelen we samen, alle gemaakte afspraken worden nauwkeurig vastgelegd.

Praktische en mentale ondersteuning

Een scheiding kan emotioneel zwaar zijn. Naast praktische hulp bied ik ook mentale steun. Het is belangrijk dat jullie je tijdens het traject allebei kunnen uitspreken en gehoord worden. Samen zoeken we naar een respectvol einde van deze periode. Ik begeleid jullie stap voor stap, zodat het proces in alle rust kan verlopen.

Waarom Gregoire Mediation in Soest?

Gregoire Mediation is een ervaren en professionele partij op het gebied van scheidingen. Ik streef altijd naar de best mogelijke oplossing en zorg voor helderheid omtrent alimentatie, huisvesting, het ouderschapsplan en de verdeling van bezittingen.

Betrouwbaar en ervaren

Als je kiest voor Gregoire Mediation, dan kies je voor betrouwbaarheid en ervaring. Gregoire Mediation is gecertificeerd en geregistreerd bij het MfN-register, wat betekent dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Ik hou altijd rekening met de gevoelens en emoties van beide partijen. Conflicten worden snel en efficiënt opgelost, vaak zonder een advocaat. De tarieven voor mediation in Soest zijn duidelijk en transparant. Naast Soest zijn we ook actief in omliggende plaatsen zoals Amersfoort en Baarn.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.