Mediator Rijswijk

Bij een scheiding moet een hoop worden geregeld, het is daarom verstandig om een mediator in te schakelen die alle zaken rondom een scheiding regelt. Gregoire Mediation is actief in de regio van Rijswijk en helpt scheidende stellen graag.

Jarenlange ervaring

Ik ben Richard Gregoire en ben al ruim 25 jaar mediator. In al die jaren heb ik enorm veel ervaring opgedaan en beoefen ik nog altijd graag het vak van mediator. Een scheiding is vaak hectisch en een hoop zaken moeten worden geregeld en afgehandeld. Financiële zaken als alimentatie moeten worden geregeld, maar ook zaken als de woonsituatie na de scheiding, afspraken over eventuele kinderen en vele andere juridische zaken. Er moeten documenten bij de rechtbank worden ingeleverd die ook ondertekend dienen te worden. Ten slotte bied ik mentale steun als daarom gevraagd wordt, een scheiding kan erg zwaar zijn.

Ouderschapsplan laten opstellen door notaris of echtscheidingsmediator? - Gregoire Mediation

Inventarisatie en rekenmodel

De inventarisatie gebeurt samen met mij. Hier gaan we de financiële en juridische afspraken maken, die afspraken moeten jullie zelf maken, ik heb waar dat kan. Met een rekenmodel worden bepaalde zaken berekend. 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en kan ik beginnen met de inventarisatie.

Juridische zaken

Er moeten documenten worden aangevraagd, besproken, ondertekend en weer ingeleverd bij de rechtbank. Ook hier help ik waar dat kan. De documenten die moeten worden ingeleverd bij de rechtbank doe ik.

Kosten en duur mediation Rijswijk

Gemiddeld duurt mediation in Rijswijk 3 maanden. Van alle zaken die ik behandel komt 95% tot een succesvolle overeenstemming. De kosten die komen kijken bij mediation zijn lang niet voor iedereen hetzelfde, dit is afhankelijk van je inkomsten en eventuele subsidies die jij of jullie ontvangen. Wil je meer informatie over de kosten? Kijk dan op onze pagina over de kosten van mediation.

 

Waar komt mediation vandaan? - Gregoire Mediation
Annette Berendsen
Annette Berendsen
2022-06-28
Richard is een fantastische mediator. Hij brengt rust in het proces, is kundig en erg efficient. Bij ons zat er redelijk wat emotie rond bepaalde discussies maar Richard wist dat uiterst goed te navigeren en kon de angel en pijn uit de discussie houden. Kortom: kundig en kalm…
Marlon
Marlon
2022-03-02
Erg snel en prettig geholpen. Denkt goed mee en heeft verstand van zaken en brengt alles rustig en doordacht. Een aanrader.
Veronique Soekandar
Veronique Soekandar
2022-02-01
Enorm veel steun ontvangen dat zeer gewaardeerd is. Gregoire Mediation werkt duidelijk en efficiënt. Nogmaals bedankt voor de service en veel succes verder!
Natalie van Schaijk
Natalie van Schaijk
2021-12-06
Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.
Eveline de Zeeuw
Eveline de Zeeuw
2021-06-10
Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.
Chris Vd Slik
Chris Vd Slik
2021-04-12
Erg fijn geholpen in het proces

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

12 + 4 =

Richard Gregoire
Mediator

Wat kan ik betekenen voor jullie als mediator in Rijswijk?

Als ervaren mediator in Rijswijk help ik ouders die gaan scheiden bij het opstellen van een ouderschapsplan dat gericht is op jullie en jullie kinderen. Ik begeleid jullie door het hele scheidingsproces, waarbij ik zorg voor duidelijke afspraken en praktische ondersteuning. Ook kan ik jullie helpen bij het oplossen van conflicten en regel ik financiële en juridische zaken, zodat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken. Alle gemaakte afspraken worden uiteraard vastgelegd.

Naast deze praktische zaken bied ik als mediator in Rijswijk ook mentale steun. Een scheiding kan namelijk emotioneel zwaar zijn en het is belangrijk om gehoord te worden. Ik help jullie daarom niet alleen bij het regelen van alle zaken, maar begeleid jullie ook naar een positieve toekomst.

Waarom moet ik voor Gregoire Mediation in Rijswijk kiezen?

Bij Gregoire Mediation Rijswijk ben je verzekerd van de juiste mediator voor jouw situatie. Wij bieden complete begeleiding bij het scheiden via mediation, waarbij de totale kosten worden gehalveerd omdat je gezamenlijk één mediator betaalt. Onze MFN-registermediator is deskundig op het gebied van familierecht en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van scheidingen.

Wij hanteren een uurtarief dat is afgestemd op de behoefte van onze cliënten en bieden zowel fysieke als online mediation aan. Bij ons staat de betrokkenheid en de professionele en deskundige begeleiding van onze cliënten voorop, waarbij we rekening houden met de psychologische impact van een scheiding en de mogelijke gevolgen voor de kinderen.

Als mediator in Rijswijk helpen wij je bij het vinden van een goede manier om de werkzaamheden te verdelen en de gemaakte afspraken toekomstgericht vast te leggen in een convenant. Wij zorgen ervoor dat het scheidingsproces goed en zonder onzekerheid verloopt, waarbij wij te allen tijde de regie in handen houden. Ook kunnen wij je helpen bij het controleren van de gemaakte afspraken en de afwikkeling van de scheiding.

Als je hulp nodig hebt bij een scheiding, raden wij je aan om een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aan te vragen. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie en staan voor je klaar in de omgeving van Rijswijk en Den Haag. Op onze website kun je meer informatie vinden over onze diensten en tarieven, en kun je direct een afspraak maken. Lees ook onze veelgestelde vragen om antwoord te krijgen op eventuele vragen die je hebt. Bij Gregoire Mediation ben je verzekerd van een professionele en onpartijdige scheidingsbemiddelaar die je door deze emotionele zware periode heen loodst.