Mediator Nijkerk

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Wanneer jullie hebben besloten om de scheiding in gang te zetten, is het verstandig om een mediator in te schakelen. Met mijn uitgebreide ervaring als mediator in regio Nijkerk begeleid ik jullie gedurende het hele proces.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in Nijkerk

Mijn naam is Richard Gregoire en ik heb ruim 25 jaar ervaring als mediator. Een scheiding kan een hectische periode zijn, daarom sta ik klaar om jullie te ondersteunen. Ik help bij zowel de financiële als juridische zaken en bied mentale steun waar nodig. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer jullie ervoor kiezen om met mij samen te werken, beginnen we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek is er voor bedoeld om elkaar te leren kennen en informatie uit te wisselen. We kunnen dit zowel op locatie als digitaal doen. Hebben jullie een goed gevoel na dit gesprek? Dan starten we het volledige traject en begin ik met de inventarisatie.

Inventarisatie en duidelijke afspraken

We beginnen met een gezamenlijke inventarisatie. Hierbij maken we duidelijke afspraken over juridische en financiële zaken. Onderwerpen zoals alimentatie, huisvesting en een ouderschapsplan worden besproken. Jullie maken zelf de beslissingen, terwijl ik jullie hierbij ondersteun. Alles wordt zorgvuldig en nauwkeurig gedocumenteerd.

Juridische procedure

Een scheiding gaat gepaard met veel juridisch papierwerk. Er moeten diverse documenten worden opgesteld, ondertekend en ingediend bij de rechtbank. Jullie zorgen voor het verzamelen van alle benodigde stukken; ik zorg ervoor dat alles correct wordt ingediend bij de rechtbank. Als mediator in Nijkerk begeleid ik jullie door het hele proces.

Kosten en duur mediator Nijkerk

Bij Gregoire Mediation duurt mediation gemiddeld drie maanden. Van alle cliënten die mij als mediator hebben ingeschakeld, heeft 95% een overeenkomst kunnen sluiten. De kosten van mediation verschillen per persoon en situatie, afhankelijk van factoren zoals inkomen en mogelijke subsidies. Wil je meer weten over de tarieven van mediation in Nijkerk? Bezoek dan onze tarievenpagina voor meer details.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik voor jullie betekenen als mediator in Nijkerk?

Als ervaren mediator in de regio Nijkerk bied ik ondersteuning aan ouders die besluiten te scheiden. Ik help jullie door het hele proces, van het maken van heldere afspraken tot het bieden van mentale ondersteuning waar nodig. Samen stellen we een ouderschapsplan op dat aansluit bij jullie situatie en de behoeften van jullie kind(eren). Financiële en juridische zaken worden zorgvuldig geregeld en alle afspraken nauwkeurig vastgelegd.

Waarom Kiezen voor Gregoire Mediation in Nijkerk?

Bij Gregoire Mediation kies je voor professionele begeleiding bij scheidingen. Mijn aanpak richt zich altijd op het vinden van de best mogelijke oplossingen en biedt duidelijkheid over belangrijke zaken zoals alimentatie, huisvesting, het ouderschapsplan en de verdeling van bezittingen.

Ondersteuning bij het Scheidingsproces

Een scheiding kan emotioneel zwaar zijn. Naast praktische hulp bied ik ook de nodige mentale steun, zodat beide partijen zich kunnen uitspreken en gehoord worden. Samen streven we naar een respectvol einde van deze periode. Ik begeleid jullie stap voor stap, zodat het proces rustig en gestructureerd verloopt.

Ervaring en betrouwbaarheid

Bij Gregoire Mediation staat betrouwbaarheid en ervaring voorop. Ik ben gecertificeerd en geregistreerd bij het MfN-register, wat betekent dat ik voldoe aan strenge kwaliteitseisen. Mijn aanpak houdt rekening met de emoties van beide partijen en zorgt voor snelle, efficiënte oplossingen bij eventuele conflicten, vaak zonder advocaat. De tarieven voor mediation in Nijkerk zijn transparant en duidelijk. Naast Nijkerk ben ik ook actief in omliggende plaatsen zoals Amersfoort en Baarn.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.