Mediator Leusden

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Als jullie hebben besloten om de scheiding in gang te zetten is het aan te raden om een mediator in te schakelen. Als ervaren mediator ben ik actief in de regio Leusden en begeleid ik jullie door het gehele traject.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in Leusden

Ik ben Richard Gregoire en heb inmiddels ruim 25 jaar ervaring met mediation. Omdat een scheiding vaak hectisch is ben ik er om alle partijen te ondersteunen en te helpen waar mogelijk. Zowel financiële als juridische zaken moeten worden geregeld, ook bied ik mentale steun als dat nodig is.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie besluiten om met mij de samenwerking aan te gaan volgt er als eerst een kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek is vrijblijvend en bedoeld om elkaar beter te leren kennen en de nodige informatie te delen. Dit gesprek kan op locatie of online plaatsvinden. Is er een goede klik? Dan gaan we het hele traject in gang zetten en begin ik met de inventarisatie.

Inventarisatie en duidelijke afspraken

We beginnen met een uitgebreide inventarisatie, deze doen we samen. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over zowel financiële als juridische zaken. Er worden onderwerpen behandeld als alimentatie, de nieuwe woonsituatie, een ouderschapsplan en nog veel meer. De afspraken worden door jullie zelf gemaakt, ik ondersteun jullie hierin. Alles wordt zorgvuldig en nauwkeurig geregeld.

Juridische procedure

Een scheiding zorgt voor veel juridische documentatie. Er moeten documenten worden opgesteld, ondertekend en worden ingediend bij de rechtbank. Het verzamelen van alle stukken is jullie taak, ik dien ze vervolgens in bij de rechtbank. Als mediator in Leusden begeleid ik jullie door dit gehele proces.

Kosten en duur mediator Leusden

De duur van mediation bij Gregoire Mediation is ongeveer drie maanden. Van alle cliënten die mij als mediator hebben ingeschakeld is 95% tot een overeenstemming gekomen. De kosten van mediation verschillen per persoon en per situatie. Het is afhankelijk van een aantal factoren als inkomen en eventuele subsidies. Wil je meer weten over de tarieven van mediation in Leusden? Bekijk dan onze tarieven pagina.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik voor jullie doen als mediator in Leusden?

Als ervaren mediator in regio Leusden ondersteun ik ouders die gaan scheiden door het gehele proces, ik zorg voor duidelijke afspraken en bied mentale ondersteuning als dat nodig is. Ook zorg ik voor het opstellen van een ouderschapsplan dat goed aansluit bij jullie en jullie kind(eren). Financiële en juridische zaken regelen we samen en alle gemaakte afspraken worden nauwkeurig vastgelegd.

Praktische en mentale ondersteuning

Een scheiding kan behoorlijk zwaar zijn op emotioneel gebied. Naast alle praktische hulp ben ik er ook om mentale steun te bieden. Tijdens het traject is het belangrijk dat jullie je allebei uitspreken en gehoord worden. Samen gaan we op zoek naar een respectvol einde van deze periode. Ik begeleid jullie stap voor stap zodat het traject in alle rust kan worden doorlopen.

Waarom Gregoire Mediation in Leusden?

Gregoire Mediation is een ervaren en professionele partij op het gebied van scheidingen. Ik kijk altijd naar de best mogelijke oplossing en zorg voor helderheid op het gebied van alimentatie, huisvesting, het ouderschapsplan en de verdeling van alle bezittingen. 

Betrouwbaar en ervaren

Kies je voor Gregoire Mediation, dan kies je voor betrouwbaarheid en ervaring. Gregoire Mediation is gecertificeerd en geregistreerd bij het MfN-register. Dit betekent dat we voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die dit register met zich meebrengt. Onze aanpak houdt rekening met de gevoelens en emoties van beide partijen. Conflicten worden snel en efficiënt opgelost, vaak zonder het inschakelen van een advocaat. De tarieven voor mediation in Leusden zijn duidelijk en trasparant. Naast Leusden zijn wij ook actief in omliggende plaatsen als Baarn en Zeist.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.