Mediator Leiden

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Gaan jij en je partner scheiden? Het is dan verstandig om een mediator in te schakelen die hulp biedt bij alle zaken rondom jullie scheiding. Het kan een ingrijpende gebeurtenis zijn waar een hoop bij komt kijken. Gregoire Medation is tegenwoordig ook actief in omgeving Leiden. 

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in regio Leiden

Mijn naam is Richard Gregoire en inmiddels beoefen ik het vak van mediator al 25 jaar. In al die jaren heb ik enorm veel ervaring op kunnen doen en ben ik nog altijd graag nuttig voor mensen die gaan scheiden. Dit kan een hectische periode zijn waar veel zaken moeten worden geregeld. Denk aan alle financiële zaken zoals alimentatie en de woonsituatie, maar ook juridische zaken als documenten die bij de rechtbank moeten worden ingeleverd. Tot slot bied ik mentale steun waar dat nodig is, samen gaan we altijd voor een positieve uitkomst en een gezamenlijke oplossing.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en of ik de juiste mediator voor jullie ben. Vervolgens kan ik beginnen met de inventarisatie.

Inventarisatie met rekenmodel

We beginnen altijd met de inventarisatie van alle zaken, dit gebeurt samen met mij. Bij de inventarisatie worden financiële en juridische afspraken gemaakt. De afspraken moeten jullie samen zelf maken, ik help hierbij waar dat kan. Zaken als alimentatie, woonsituaties, de financiële situatie van jullie beiden na de scheiding worden onder andere besproken.

Juridische procedure

Er zullen verschillende juridische documenten moeten worden opgesteld, ondertekend en worden ingeleverd bij de rechtbank. Ook moeten er aktes worden opgevraagd bij de gemeente. Dit opvragen dienen jullie zelf te doen, ik help uiteraard weer waar dat mogelijk is. Het indienen van de documenten bij de rechtbank doe ik voor jullie, deze moeten wel ondertekend zijn.

Kosten en duur mediator Leiden

De totale duur van mediation is ongeveer 3 maanden. 95% van de cliënten komen onderling tot een overeenstemming. De kosten van mediation zijn lang niet voor iedereen hetzelfde, dit is onder andere afhankelijk van je inkomen en mogelijke subsidies. Als je de kosten wil weten voor jouw of jullie persoonlijke situatie(s), kijk dan voor meer informatie op onze kosten pagina.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik voor je doen als mediator in Leiden?

Als ervaren mediator in Leiden sta ik klaar om ouders die gaan scheiden te ondersteunen. Mijn focus ligt op het opstellen van een ouderschapsplan dat gericht is op jullie en jullie kind(eren). Ik zorg voor duidelijke afspraken en begeleid jullie door het hele scheidingsproces. Daarnaast neem ik praktische zaken uit handen en help ik jullie bij het oplossen van conflicten. Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd.

Als mediator in Leiden kan ik ook financiële en juridische zaken regelen, zodat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken. Ik bied tevens mentale steun, omdat het belangrijk is om tijdens een scheiding gehoord te worden. Ik begeleid jullie door het proces en help bij het creëren van een positieve toekomst.

Waarom kiezen voor Gregoire Mediation Leiden?

Een scheiding of conflict kan veel emoties met zich meebrengen, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Als ervaren MfN-registermediators staan wij voor professionele begeleiding bij het vinden van goede oplossingen.

Bij ons staat de mens centraal. Wij luisteren aandachtig naar het verhaal van beide partijen en proberen samen tot oplossingen te komen. Dit doen wij op een onpartijdige manier, waarbij we respect hebben voor ieders standpunten en belangen. Onze mediators zijn gespecialiseerd in het begeleiden van het hele gezin en zorgen voor een zorgvuldig traject waarbij alle betrokkenen worden meegenomen.

Kosteloos en vrijblijvend

Bij Gregoire Mediation in Leiden krijg je direct contact met een van onze ervaren mediators. Het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Zo kun je rustig bekijken of mediation iets voor jullie is en of onze werkwijze bij jullie past. Naast onze expertise op het gebied van mediation zijn wij ook op de hoogte van de regelgeving omtrent scheidingen en kunnen wij helpen met het opstellen van bijvoorbeeld een ouderschapsplan of huwelijkse voorwaarden.

Subsidie voor mediation

Wij zijn flexibel en bereikbaar in het weekend en in de avonduren. Zo proberen wij het traject voor jullie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij Gregoire Mediation in Leiden krijg je heldere afspraken en een overzichtelijke berekening van de kosten. Eventueel kun je in aanmerking komen voor subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand.

Kiezen voor Gregoire Mediation Leiden betekent kiezen voor kwaliteit en professionele begeleiding bij een gebeurtenis die erg belangrijk is in jullie leven. Maak direct een afspraak via onze website of bel ons voor meer informatie. Wij helpen je graag verder. Gregoire Mediation is ook actief in gebieden als Zoetermeer of Rijswijk.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.