Mediator Leiden

Gaan jij en je partner scheiden? Het is dan verstandig om een mediator in te schakelen die hulp biedt bij alle zaken rondom jullie scheiding. Het kan een ingrijpende gebeurtenis zijn waar een hoop bij komt kijken. Gregoire Medation is tegenwoordig ook actief in omgeving Leiden. 

Jarenlange ervaring als mediator Leiden

Mijn naam is Richard Gregoire en inmiddels beoefen ik het vak van mediator al 25 jaar. In al die jaren heb ik enorm veel ervaring op kunnen doen en ben ik nog altijd graag nuttig voor mensen die gaan scheiden. Dit kan een hectische periode zijn waar veel zaken moeten worden geregeld. Denk aan alle financiële zaken zoals alimentatie en de woonsituatie, maar ook juridische zaken als documenten die bij de rechtbank moeten worden ingeleverd. Tot slot bied ik mentale steun waar dat nodig is, samen gaan we altijd voor een positieve uitkomst en een gezamenlijke oplossing.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en of ik de juiste mediator voor jullie ben. Vervolgens kan ik beginnen met de inventarisatie.

Ouderschapsplan laten opstellen door notaris of echtscheidingsmediator? - Gregoire Mediation

Inventarisatie met rekenmodel

We beginnen altijd met de inventarisatie van alle zaken, dit gebeurt samen met mij. Bij de inventarisatie worden financiële en juridische afspraken gemaakt. De afspraken moeten jullie samen zelf maken, ik help hierbij waar dat kan. Zaken als alimentatie, woonsituaties, de financiële situatie van jullie beiden na de scheiding worden onder andere besproken.

Juridische zaken

Er zullen verschillende juridische documenten moeten worden opgesteld, ondertekend en worden ingeleverd bij de rechtbank. Ook moeten er aktes worden opgevraagd bij de gemeente. Dit opvragen dienen jullie zelf te doen, ik help uiteraard weer waar dat mogelijk is. Het indienen van de documenten bij de rechtbank doe ik voor jullie, deze moeten wel ondertekend zijn.

Kosten en duur mediation in Leiden

De totale duur van mediation is ongeveer 3 maanden. 95% van de cliënten komen onderling tot een overeenstemming. De kosten van mediation zijn lang niet voor iedereen hetzelfde, dit is onder andere afhankelijk van je inkomen en mogelijke subsidies. Als je de kosten wil weten voor jouw of jullie persoonlijke situatie(s), kijk dan voor meer informatie op onze kosten pagina.

Waar komt mediation vandaan? - Gregoire Mediation
Annette Berendsen
Annette Berendsen
2022-06-28
Richard is een fantastische mediator. Hij brengt rust in het proces, is kundig en erg efficient. Bij ons zat er redelijk wat emotie rond bepaalde discussies maar Richard wist dat uiterst goed te navigeren en kon de angel en pijn uit de discussie houden. Kortom: kundig en kalm…
Marlon
Marlon
2022-03-02
Erg snel en prettig geholpen. Denkt goed mee en heeft verstand van zaken en brengt alles rustig en doordacht. Een aanrader.
Veronique Soekandar
Veronique Soekandar
2022-02-01
Enorm veel steun ontvangen dat zeer gewaardeerd is. Gregoire Mediation werkt duidelijk en efficiënt. Nogmaals bedankt voor de service en veel succes verder!
Natalie van Schaijk
Natalie van Schaijk
2021-12-06
Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.
Eveline de Zeeuw
Eveline de Zeeuw
2021-06-10
Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.
Chris Vd Slik
Chris Vd Slik
2021-04-12
Erg fijn geholpen in het proces

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

5 + 10 =

Richard Gregoire
Mediator omgeving Leiden

Wat kan ik voor je doen als mediator in Leiden?

Als ervaren mediator in Leiden sta ik klaar om ouders die gaan scheiden te ondersteunen. Mijn focus ligt op het opstellen van een ouderschapsplan dat gericht is op jullie en jullie kind(eren). Ik zorg voor duidelijke afspraken en begeleid jullie door het hele scheidingsproces. Daarnaast neem ik praktische zaken uit handen en help ik jullie bij het oplossen van conflicten. Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd.

Als mediator in Leiden kan ik ook financiële en juridische zaken regelen, zodat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken. Ik bied tevens mentale steun, omdat het belangrijk is om tijdens een scheiding gehoord te worden. Ik begeleid jullie door het proces en help bij het creëren van een positieve toekomst.

Waarom kiezen voor Gregoire Mediation Leiden?

Een scheiding of conflict kan veel emoties met zich meebrengen, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Als ervaren MfN-registermediators staan wij voor professionele begeleiding bij het vinden van goede oplossingen.

Bij ons staat de mens centraal. Wij luisteren aandachtig naar het verhaal van beide partijen en proberen samen tot oplossingen te komen. Dit doen wij op een onpartijdige manier, waarbij we respect hebben voor ieders standpunten en belangen. Onze mediators zijn gespecialiseerd in het begeleiden van het hele gezin en zorgen voor een zorgvuldig traject waarbij alle betrokkenen worden meegenomen.

Bij Gregoire Mediation in Leiden krijg je direct contact met een van onze ervaren mediators. Het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Zo kun je rustig bekijken of mediation iets voor jullie is en of onze werkwijze bij jullie past. Naast onze expertise op het gebied van mediation zijn wij ook op de hoogte van de regelgeving omtrent scheidingen en kunnen wij helpen met het opstellen van bijvoorbeeld een ouderschapsplan of huwelijkse voorwaarden.

Subsidie voor mediation

Wij zijn flexibel en bereikbaar in het weekend en in de avonduren. Zo proberen wij het traject voor jullie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij Gregoire Mediation in Leiden krijg je heldere afspraken en een overzichtelijke berekening van de kosten. Eventueel kun je in aanmerking komen voor subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand.

Kiezen voor Gregoire Mediation Leiden betekent kiezen voor kwaliteit en professionele begeleiding bij een gebeurtenis die erg belangrijk is in jullie leven. Maak direct een afspraak via onze website of bel ons voor meer informatie. Wij helpen je graag verder. Gregoire Mediation is ook actief in gebieden als Zoetermeer of Rijswijk.