Mediator Den Haag

Als je op zoek bent naar de juiste mediator in Den Haag en omstreken ben je bij mij aan het goede adres. Ik zorg voor een uitgebreid stappenplan bij de juridische procedure om jou te ontlasten van alles wat komt kijken bij een scheiding, en dat is nogal wat. 

Mediation in regio Den Haag

Mijn naam is Richard Gregoire. Als ervaren mediator in Den Haag bied ik de juiste persoonlijke ondersteuning voor mensen die van elkaar gaan scheiden. Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis en er komen heel veel dingen tegelijk op jullie af. Een scheiding zorgvuldig afhandelen blijft moeilijk, daarom is goede hulp erg belangrijk. Alle financiële en juridische zaken worden door mij geregeld en waar nodig bied ik ook mentale steun. Alles bij elkaar is het een heel emotioneel proces. Ik zal er dan ook alles aan doen om aan een positieve uitkomst te werken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan voor mediation volgt er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en of jullie mij een geschikte mediator vinden. Vervolgens kan ik beginnen met de inventarisatie.

Ouderschapsplan laten opstellen door notaris of echtscheidingsmediator? - Gregoire Mediation

Inventarisatie met rekenmodel

De inventarisatie bij een scheiding is van groot belang als je alle financiële en juridische zaken goed wil regelen. Die inventarisatie doen we samen, jullie maken de afspraken en ik ondersteun en help waar nodig. Het gaat hier met name over het maken van een uitgebreid ouderschapsplan, het inzicht in de portemonnee na de scheiding, de eventuele alimentatie, het maken van een vermogensopstelling en het bespreken van de woonsituatie. Als mediator in Den Haag is het mijn taak om alles overzichtelijk te houden voor beide partijen.

Juridische procedure

Tijdens de juridische procedure moeten er juridische documenten worden opgesteld. Denk aan een ouderschapsplan, het opvragen van aktes bij de gemeenten en het ondertekenen hiervan. Het aanvragen van aktes moet door jullie zelf gedaan worden, ik begeleid jullie hierin. Tot slot moet de scheiding worden ingediend bij de rechtbank, deze documenten regel ik, jullie dienen die wel te ondertekenen. 

Kosten en duur mediator Den Haag

De gemiddelde duur van een mediation Den Haag bij Gregoire Mediation is 3 maanden, 95% van de mensen die hiervan gebruik maken komt tot een overeenstemming. De kosten van mediation hangt af van je inkomen en of je recht hebt op een subsidie. Voor meer informatie over de bijbehorende kosten kan je terecht op onze kosten pagina. Je kan ook telefonisch contact met ons opnemen voor eventuele vragen.

Waar komt mediation vandaan? - Gregoire Mediation

Annette Berendsen
Annette Berendsen
2022-06-28
Richard is een fantastische mediator. Hij brengt rust in het proces, is kundig en erg efficient. Bij ons zat er redelijk wat emotie rond bepaalde discussies maar Richard wist dat uiterst goed te navigeren en kon de angel en pijn uit de discussie houden. Kortom: kundig en kalm…
Marlon
Marlon
2022-03-02
Erg snel en prettig geholpen. Denkt goed mee en heeft verstand van zaken en brengt alles rustig en doordacht. Een aanrader.
Veronique Soekandar
Veronique Soekandar
2022-02-01
Enorm veel steun ontvangen dat zeer gewaardeerd is. Gregoire Mediation werkt duidelijk en efficiënt. Nogmaals bedankt voor de service en veel succes verder!
Natalie van Schaijk
Natalie van Schaijk
2021-12-06
Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.
Eveline de Zeeuw
Eveline de Zeeuw
2021-06-10
Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.
Chris Vd Slik
Chris Vd Slik
2021-04-12
Erg fijn geholpen in het proces

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

12 + 4 =

Richard Gregoire

Mediaton Den Haag

Wat kan ik als mediator in Den Haag voor je doen?

Als ervaren mediator sta ik al geruime tijd klaar voor ouders die gaan scheiden. Hierbij houd ik me onder meer bezig met het opstellen van een ouderschapsplan. Bij dit plan stel ik alles in het teken van jullie en jullie kind(eren). Juist voor jullie kind(eren) moeten er heldere afspraken gemaakt worden.

Daarnaast bied ik begeleiding tijdens het gehele scheidingsproces. Ik neem veel praktische zaken voor jullie uit handen, kom graag ik contact met jullie en help met jullie conflicten uit de wereld. Ook zorg ik ervoor dat alle heldere afspraken op papier komen te staan. Tijdens jullie verdere leven vormen deze afspraken de leidraad voor jullie contact en omgang.

Kortom, als mediator Den Haag regel ik het volgende voor jullie:

  • Ik regel alle financiële zaken voor jullie. Bij of na een scheiding wil je absoluut geen omkijken naar financiële zaken hebben. Dit neem ik daarom graag voor jullie uit handen.
  • Ik regel alle juridische zaken voor jullie. Bij een scheidingsproces komen ook tal van juridische zaken kijken. Eerst helpen we conflicten uit de wereld, waarna ik de beste begeleiding op dit gebied aan jullie lever.
  • Ik bied mentale steun aan. Zie je het door de scheiding even niet meer zitten? Als één van de beste mediators van Den Haag weet ik als geen ander hoe belangrijk mentale steun is. Graag bied ik dan ook een luisterend oor en help ik je graag om je snel beter te voelen. Een scheidingsproces is altijd negatief, maar na regen komt altijd weer zonneschijn!
Welke dingen moet ik nog meer weten over het inschakelen van een mediator in Den Haag?
  • De kosten hangen af van je inkomen. Op basis van je inkomen wordt bepaald of je recht op een subsidie hebt. als dat het geval is, kun je mij zien als een gesubsidieerde mediator.
  • Ik voer graag een kennismakingsgesprek met jullie. Tijdens dit gesprek, duurt zo’n 30 minuten, hoor ik graag jullie verhaal aan. Aangezien een verhaal altijd twee kanten heeft, hoor ik graag van jullie beide het verhaal aan. Dit kunnen we middels telefonisch contact doen, maar we kunnen elkaar ook in levende lijven ontmoeten.
  • Jullie moeten documenten ondertekenen. Het is goed om te weten dat ik alle scheidingspapieren voor jullie opstel. Om de scheiding definitief te maken, moeten jullie wel de documenten ondertekenen.

Als mediator in Den Haag sta ik in ieder geval graag voor jullie klaar. Ook zijn wij actief in omliggende gebieden van Den Haag zoals Zoetermeer of Leiden.