Mediator Den Haag

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Als je op zoek bent naar de juiste mediator in Den Haag en omstreken ben je bij mij aan het goede adres. Ik zorg voor een uitgebreid stappenplan bij de juridische procedure om jou te ontlasten van alles wat komt kijken bij een scheiding, en dat is nogal wat.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in regio Den Haag

Mijn naam is Richard Gregoire. Als ervaren mediator in Den Haag bied ik de juiste persoonlijke ondersteuning voor mensen die van elkaar gaan scheiden. Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis en er komen heel veel dingen tegelijk op jullie af. Een scheiding zorgvuldig afhandelen blijft moeilijk, daarom is goede hulp erg belangrijk. Alle financiële en juridische zaken worden door mij geregeld en waar nodig bied ik ook mentale steun. Alles bij elkaar is het een heel emotioneel proces. Ik zal er dan ook alles aan doen om aan een positieve uitkomst te werken.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan voor mediation volgt er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en of jullie mij een geschikte mediator vinden. Vervolgens kan ik beginnen met de inventarisatie.

Inventarisatie met rekenmodel

De inventarisatie bij een scheiding is van groot belang als je alle financiële en juridische zaken goed wil regelen. Die inventarisatie doen we samen, jullie maken de afspraken en ik ondersteun en help waar nodig. Het gaat hier met name over het maken van een uitgebreid ouderschapsplan, het inzicht in de portemonnee na de scheiding, de eventuele alimentatie, het maken van een vermogensopstelling en het bespreken van de woonsituatie. Als mediator in Den Haag is het mijn taak om alles overzichtelijk te houden voor beide partijen.

Juridische procedure

Tijdens de juridische procedure moeten er juridische documenten worden opgesteld. Denk aan een ouderschapsplan, het opvragen van aktes bij de gemeenten en het ondertekenen hiervan. Het aanvragen van aktes moet door jullie zelf gedaan worden, ik begeleid jullie hierin. Tot slot moet de scheiding worden ingediend bij de rechtbank, deze documenten regel ik, jullie dienen die wel te ondertekenen.

Kosten en duur mediator Den Haag

De gemiddelde duur van een mediation Den Haag bij Gregoire Mediation is 3 maanden, 95% van de mensen die hiervan gebruik maken komt tot een overeenstemming. De kosten van mediation hangt af van je inkomen en of je recht hebt op een subsidie. Voor meer informatie over de bijbehorende kosten kan je terecht op onze kosten pagina. Je kan ook telefonisch contact met ons opnemen voor eventuele vragen.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik als mediator in Den Haag voor je doen?

Als ervaren mediator sta ik al geruime tijd klaar voor ouders die gaan scheiden. Hierbij houd ik me onder meer bezig met het opstellen van een ouderschapsplan. Bij dit plan stel ik alles in het teken van jullie en jullie kind(eren). Juist voor jullie kind(eren) moeten er heldere afspraken gemaakt worden.

Daarnaast bied ik begeleiding tijdens het gehele scheidingsproces. Ik neem veel praktische zaken voor jullie uit handen, kom graag ik contact met jullie en help met jullie conflicten uit de wereld. Ook zorg ik ervoor dat alle heldere afspraken op papier komen te staan. Tijdens jullie verdere leven vormen deze afspraken de leidraad voor jullie contact en omgang.

Kortom, als mediator Den Haag regel ik het volgende voor jullie:

  • Ik regel alle financiële zaken voor jullie. Bij of na een scheiding wil je absoluut geen omkijken naar financiële zaken hebben. Dit neem ik daarom graag voor jullie uit handen.
  • Ik regel alle juridische zaken voor jullie. Bij een scheidingsproces komen ook tal van juridische zaken kijken. Eerst helpen we conflicten uit de wereld, waarna ik de beste begeleiding op dit gebied aan jullie lever.
  • Ik bied mentale steun aan. Zie je het door de scheiding even niet meer zitten? Als één van de beste mediators van Den Haag weet ik als geen ander hoe belangrijk mentale steun is. Graag bied ik dan ook een luisterend oor en help ik je graag om je snel beter te voelen. Een scheidingsproces is altijd negatief, maar na regen komt altijd weer zonneschijn!

Welke dingen moet ik nog meer weten over het inschakelen van een mediator in Den Haag?

  • De kosten hangen af van je inkomen. Op basis van je inkomen wordt bepaald of je recht op een subsidie hebt. als dat het geval is, kun je mij zien als een gesubsidieerde mediator.
  • Ik voer graag een kennismakingsgesprek met jullie. Tijdens dit gesprek, duurt zo’n 30 minuten, hoor ik graag jullie verhaal aan. Aangezien een verhaal altijd twee kanten heeft, hoor ik graag van jullie beide het verhaal aan. Dit kunnen we middels telefonisch contact doen, maar we kunnen elkaar ook in levende lijven ontmoeten.
  • Jullie moeten documenten ondertekenen. Het is goed om te weten dat ik alle scheidingspapieren voor jullie opstel. Om de scheiding definitief te maken, moeten jullie wel de documenten ondertekenen.

Als mediator in Den Haag sta ik in ieder geval graag voor jullie klaar. Ook zijn wij actief in omliggende gebieden van Den Haag zoals Zoetermeer of Leiden.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.