Mediator Den Haag

Als je op zoek bent naar de juiste mediator in Den Haag en omstreken ben je bij mij aan het goede adres. Ik zorg voor een uitgebreid stappenplan bij de juridische procedure om jou te ontlasten van alles wat komt kijken bij een scheiding, en dat is nogal wat. 

Wij zijn actief in regio Den Haag

Mijn naam is Richard Gregoire. Als mediator in Den Haag bied ik de juiste persoonlijke ondersteuning voor mensen die van elkaar gaan scheiden. Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis en er komen heel veel dingen tegelijk op jullie af. Alle financiële en juridische zaken worden door mij geregeld en waar nodig bied ik ook mentale steun. Ik zal er alles aan doen om aan een positieve uitkomst te werken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en kan ik beginnen met de inventarisatie.

Eline van Dijk

Richard heeft mij echt door mijn scheiding heen geholpen. Mijn scheiding verliep ontzettend moeizaam en zonder Richard weet ik zeker dat ik een vechtscheiding gehad zou hebben. Hij heeft zich uitermate professioneel en begripvol ingezet tijdens mijn scheiding en het belang van mijn kinderen altijd op de eerste plek gezet. Ik zou hem echt iedereen aanbevelen en ben hem echt heel erg dankbaar voor zijn expertise en betrokkenheid.

Ron uit Hellevoetsluis

Veel kennis van zaken en neemt de tijd

Richard is een rustige en duidelijke mediator. Neemt de tijd voor je en legt alles goed uit. Heeft veel verstand van zaken en verteld duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren, wat er nodig is en wat er allemaal op je af gaat komen. Helpt je op elk vlak en heeft een groot netwerk waarmee hij je andere mensen kan aanwijzen die je met andere belangrijke zaken verder kan helpen (denk aan hypotheekadviseurs, notaris e.d.) Ik ben uiterst tevreden over Richard en zou hem zeker willen aanraden.

Nathalie Amiel

Wij zijn vrij toevallig voor onze echtscheidingsmediation bij Richard Gregoire terecht gekomen. Wij hebben een vijftal mediation-bijeenkomsten met hem gehad (waarvan twee online) en waren erg te spreken over Richards aanpak. Hij wist ons beiden goed op ons gemak te stellen en, toen het even stroef liep, ons te stimuleren om niet op te geven. Daarbij ‘durfde’ Richard, waar nodig om ons richting te geven in een impasse, een standpunt in te nemen, maar deed hij dat op zodanig voorzichtige/gepaste wijze dat wij beiden te allen tijde vertrouwen in hem en zijn neutraliteit hielden. Ik kan Richard van harte aanbevelen!

Silvia van Muijlwijk

Vanaf het eerste contact met Richard bij mijn ex thuis voelde de mediation persoonlijk en vertrouwd. Richard verstaat zijn vak en zorgt voor een snelle afhandeling als ex-partners het er samen over eens kunnen worden.

Tabbe Buijs

Ik heb de mediation als zeer warm en prettig ervaren. Vooral jouw objectiviteit en deskundigheid waren een geruststelling. We waren er dan ook in een gesprek uit. De scheiding verliep vlotter dan verwacht

Andrew Westenbroek

Dhr. Richard Gregoire is een zeer vriendelijke en toegankelijke man die zijn vak als scheidingsmediator zeer bekwaam uitvoert. Rustige benadering, deskundige werkaanpak en zeer vlotte afhandeling. Zeker een aanrader!

Peter Harkes

Richard bracht structuur en duidelijkheid in roerige tijden. Dat geeft je zelf de rust om goede afspraken te maken.

Chris vd Slik

Erg fijn geholpen in het proces.

Arlette Assenberg

Richard heeft onze scheiding in de zomer van 2019 op een hele fijne en professionele manier begeleid.
Scheiden is niet makkelijk en het is dan heel fijn om een mediator te hebben.

Wouter Marcussen

Prima kerel, heeft een rustige ontspannen aanpak. Ben blij dat hij onze scheiding geregeld heeft.

G.M. Tadema

Alles wordt goed geregeld, nette terug koppeling naar ons toe. Erg behulpzaam.
Zeer tevreden over hoe alles is afgehandeld.

Natalie van Schaijk

Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.

Eveline de Zeeuw

Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.

Dave uit Vlaardingen

Voel me gehoord

Richard heeft een rust over zich en een goed luisterend oor. Vraagt door waar het nodig is maar geeft ook ruimte. Hij is ook zeker niet partijdig en wil dat we er goed samen uitkomen.

Ruud uit Wassenaar

Correct

Super vriendelijke correcte man. Duidelijk in zijn uitleg van de stukken en alles snel geregeld. Voordat Richard kwam hadden we zelf al het meeste besproken en samen eens met de echtscheiding. Dat scheelde natuurlijk. Binnen een paar weken alles rond.

Rhowena uit Schiedam

Top

Alles is netjes afgerond en duidelijk besproken. Van alles word je netjes op de hoogte gehouden gedurende het proces. Hele vriendelijke en meelevende man die het beste met iedereen voor heeft. In een tijd van deze beslissing vond ik het belangrijk iemand tegenover me te hebben die zich wel een beetje kan inleven in de situatie en dat doet hij zeker. Ik zou Richard zeker aanbevelen.

Nancy uit Den Haag

Fijne, maar kordate aanpak

Richard heeft zich van het begin tot het eind correct en met aandacht voor beide partijen opgesteld. Het traject verliep met horten en stoten, maar dat was hem zeer zeker niet aan te rekenen. De opgestelde documenten waren prima in orde en ik kan Richard zeer zeker aanbevelen voor iedereen die een uitstekende mediator zoekt.

Eveline, Den Haag

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.

Paul uit Delft

Door de professionele begeleiding verliep het hele proces erg soepel!

Richard is zeer professional en behulpzaam, mede dankzij deze eigenschappen verliep het proces erg Soepel. Ik kan Richard echt aanraden hierom en ook de communicatie verliepen efficient en vloeiend.

Rebecca Manoch

Een fijne bemiddelaar om tot goede afspraken te komen.

Ik ben zeer tevreden. Vakkundig en snel zijn de woorden die als eerste in mij opkomen. Zeer goed bereikbaar en je kunt met al je vragen terecht. We hebben niet lang hoeven wachten op informatie of antwoorden op vragen. Vaak kregen we binnen een dag al antwoord.

Ronald en Ina, Sliedrecht

Wij hebben Richard ervaren als een betrokken persoon.

Richard is rustig, vriendelijk, belangstellend, deskundig. Hij weet veel en als hij niet direct antwoord kan geven, zoekt hij het voor je uit. Richard is de deskundige mediator, maar laat zich ook als persoon zien.

Silvia, Noordeloos

Persoonlijk en kundig

Vanaf het eerste contact met Richard bij mijn ex thuis voelde de mediation persoonlijk en vertrouwd. Richard verstaat zijn vak en zorgt voor een snelle afhandeling als ex partners het er samen over eens kunnen worden. Alle mogelijkheden worden besproken en het convenant zit goed in elkaar. Binnen 3 maanden was alles rond. Ik raad hem zeker aan als mediator

Andre, Den Haag

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.

Peter, Den Haag

Structuur en duidelijkheid in roerige tijden

Richard schept structuur en duidelijkheid met zijn nauwkeurige en voortvarende optreden. Zodoende konden wij goede afspraken maken over zaken die geregeld moesten worden. Daarnaast een prettig en toegankelijk persoon.

Inventarisatie met rekenmodel

De inventarisatie bij een scheiding is van groot belang als je alle financiële en juridische zaken goed wil regelen. Die inventarisatie doen we samen, jullie maken de afspraken en ik ondersteun en help waar nodig. Het gaat hier met name over het inzicht in de portemonnee na de scheiding, de eventuele alimentatie, het maken van een vermogensopstelling en het bespreken van de woonsituatie.

Juridische procedure

Tijdens de juridische procedure moeten er juridische documenten worden opgesteld. Denk aan een ouderschapsplan, het opvragen van aktes bij de gemeenten en het ondertekenen hiervan. Het aanvragen van aktes moet door jullie zelf gedaan worden, ik begeleid jullie hierin. Tot slot moet de scheiding worden ingediend bij de rechtbank, deze documenten regel ik, jullie dienen die wel te ondertekenen. 

Kosten en duur mediator Den Haag

De gemiddelde duur van een mediation bij Gregoire Mediation is 3 maanden, 95% van de mensen die hiervan gebruik maken komt tot een overeenstemming. De kosten van mediation hangt af van je inkomen en of je recht hebt op een subsidie. Voor meer informatie over de bijbehorende kosten kan je terecht op onze kosten pagina.

Waar komt mediation vandaan? - Gregoire Mediation

Annette Berendsen
Annette Berendsen
2022-06-28
Richard is een fantastische mediator. Hij brengt rust in het proces, is kundig en erg efficient. Bij ons zat er redelijk wat emotie rond bepaalde discussies maar Richard wist dat uiterst goed te navigeren en kon de angel en pijn uit de discussie houden. Kortom: kundig en kalm…
Marlon
Marlon
2022-03-02
Erg snel en prettig geholpen. Denkt goed mee en heeft verstand van zaken en brengt alles rustig en doordacht. Een aanrader.
jeffrey bresser
jeffrey bresser
2022-02-23
Raices van Tienen
Raices van Tienen
2022-02-22
Veronique Soekandar
Veronique Soekandar
2022-02-01
Enorm veel steun ontvangen dat zeer gewaardeerd is. Gregoire Mediation werkt duidelijk en efficiënt. Nogmaals bedankt voor de service en veel succes verder!
Natalie van Schaijk
Natalie van Schaijk
2021-12-06
Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.
Eveline de Zeeuw
Eveline de Zeeuw
2021-06-10
Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.
Sabine Klein
Sabine Klein
2021-04-19
Rebecca Manoch
Rebecca Manoch
2021-04-12
Chris Vd Slik
Chris Vd Slik
2021-04-12
Erg fijn geholpen in het proces

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

1 + 8 =

Richard Gregoire
Mediator

Veelgestelde vragen over mediator Den Haag

Wat kan ik als mediator in Den Haag voor je doen?

Als ervaren mediator sta ik al geruime tijd klaar voor ouders die gaan scheiden. Hierbij houd ik me onder meer bezig met het opstellen van een ouderschapsplan. Bij dit plan stel ik alles in het teken van jullie en jullie kind(eren). Juist voor jullie kind(eren) moeten er heldere afspraken gemaakt worden.

Daarnaast bied ik begeleiding tijdens het gehele scheidingsproces. Ik neem veel praktische zaken voor jullie uit handen, kom graag ik contact met jullie en help met jullie conflicten uit de wereld. Ook zorg ik ervoor dat alle heldere afspraken op papier komen te staan. Tijdens jullie verdere leven vormen deze afspraken de leidraad voor jullie contact en omgang.

Kortom, als mediator in Den Haag regel ik het volgende voor jullie:

  • Ik regel alle financiële zaken voor jullie. Bij of na een scheiding wil je absoluut geen omkijken naar financiële zaken hebben. Dit neem ik daarom graag voor jullie uit handen.
  • Ik regel alle juridische zaken voor jullie. Bij een scheidingsproces komen ook tal van juridische zaken kijken. Eerst helpen we conflicten uit de wereld, waarna ik de beste begeleiding op dit gebied aan jullie lever.
  • Ik bied mentale steun aan. Zie je het door de scheiding even niet meer zitten? Als één van de beste mediators van Den Haag weet ik als geen ander hoe belangrijk mentale steun is. Graag bied ik dan ook een luisterend oor en help ik je graag om je snel beter te voelen. Een scheidingsproces is altijd negatief, maar na regen komt altijd weer zonneschijn!
Welke dingen moet ik nog meer weten over het inschakelen van een mediator in Den Haag?
  • De kosten hangen af van je inkomen. Op basis van je inkomen wordt bepaald of je recht op een subsidie hebt. als dat het geval is, kun je mij zien als een gesubsidieerde mediator.
  • Ik voer graag een kennismakingsgesprek met jullie. Tijdens dit gesprek, duurt zo’n 30 minuten, hoor ik graag jullie verhaal aan. Aangezien een verhaal altijd twee kanten heeft, hoor ik graag van jullie beide het verhaal aan. Dit kunnen we middels telefonisch contact doen, maar we kunnen elkaar ook in levende lijven ontmoeten.
  • Jullie moeten documenten ondertekenen. Het is goed om te weten dat ik alle scheidingspapieren voor jullie opstel. Om de scheiding definitief te maken, moeten jullie wel de documenten ondertekenen.

Als mediator in Den Haag sta ik in ieder geval graag voor jullie klaar.