Mediator Delft

Als jij en je partner hebben besloten om te gaan scheiden is het aan te raden om tijdens het gehele proces de juiste mediator in te schakelen. Gregoire Mediation is actief in de regio van Delft en helpt al ruim 25 jaar lang mensen die gaan scheiden.

Jarenlange ervaring als mediator Delft

Ik ben Richard Gregoire en ik voer dit beroep als mediator al ruim 25 jaar uit. In die 25 jaar heb ik de nodige ervaring opgedaan en ben ik betrokken geweest bij diverse soorten scheidingen. Een scheiding is vaak een hectische periode waar veel verschillende zaken moeten worden geregeld. Alle financiële en juridische zaken zullen in overleg moeten worden geregeld, ik help hierbij waar dat mogelijk is. Ook ben ik er voor de mentale steun als iemand daar behoefte aan heeft, een scheiding kan heel zwaar zijn.

Ouderschapsplan laten opstellen door notaris of echtscheidingsmediator? - Gregoire Mediation

Inventarisatie met rekenmodel

De inventarisatie is een belangrijk onderdeel, daar starten we dan ook altijd mee. De inventarisatie gebeurt samen met mij. Hierin worden financiële en juridische afspraken gemaakt, die afspraken moeten jullie zelf maken. Ik help waar dat mogelijk is. Belangrijke zaken als eventuele alimentatie, de woonsituaties en de financiële situatie voor beiden na de scheiding worden besproken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie de keuze hebben gemaakt om met mij in zee te gaan volgt er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan digitaal of op locatie worden gevoerd. Dit gesprek is puur om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek wordt er besloten of de klik er is en kan ik beginnen met de inventarisatie.

Juridische documenten en procedures

Bij een scheiding moeten er diverse juridische documenten worden ingeleverd bij de rechtbank. Deze moeten eerst worden opgesteld en ondertekend. Ook zullen er aktes moeten worden opgevraagd bij de gemeente. Het opvragen van deze aktes moeten jullie zelf doen, het indienen bij de rechtbank doe ik.

Kosten en duur mediation Delft

Meestal duurt mediation ongeveer drie maanden. Bij 95% van de gevallen komen mijn cliënten onderling tot een overeenstemming. De kosten van een professionele mediator in Delft zijn niet voor iedereen hetzelfde, dit is afhankelijk van je inkomsten en eventuele subsidies. Wil je een ervaren mediator inschakelen en meer weten over wat de kosten voor jou/jullie zullen zijn? Kijk dan op onze pagina over de kosten van mediation in Delft.

Waar komt mediation vandaan? - Gregoire Mediation
Annette Berendsen
Annette Berendsen
2022-06-28
Richard is een fantastische mediator. Hij brengt rust in het proces, is kundig en erg efficient. Bij ons zat er redelijk wat emotie rond bepaalde discussies maar Richard wist dat uiterst goed te navigeren en kon de angel en pijn uit de discussie houden. Kortom: kundig en kalm…
Marlon
Marlon
2022-03-02
Erg snel en prettig geholpen. Denkt goed mee en heeft verstand van zaken en brengt alles rustig en doordacht. Een aanrader.
Veronique Soekandar
Veronique Soekandar
2022-02-01
Enorm veel steun ontvangen dat zeer gewaardeerd is. Gregoire Mediation werkt duidelijk en efficiënt. Nogmaals bedankt voor de service en veel succes verder!
Natalie van Schaijk
Natalie van Schaijk
2021-12-06
Richard neemt de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Hij komt betrouwbaar over en levert goed en netjes zijn werk af. Kiest geen partij in een zaak maar zet alle afspraken voor beide partijen duidelijk op papier.
Eveline de Zeeuw
Eveline de Zeeuw
2021-06-10
Deskundige mediator die op positieve menselijke wijze oog heeft voor alle betrokken partijen (ook kinderen). Hij heeft belangeloos meer tijd in onze mediation gestoken dan vooraf overeen gekomen. Ik raad Richard zeker aan.
Chris Vd Slik
Chris Vd Slik
2021-04-12
Erg fijn geholpen in het proces

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

7 + 1 =

Richard Gregoire
Mediator