Mediator Baarn

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Als jullie hebben besloten om de scheiding te starten, is het verstandig om een mediator te betrekken. Met mijn jarenlange ervaring als mediator in de regio Baarn begeleid ik jullie zorgvuldig door het hele proces.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in Baarn

Mijn naam is Richard Gregoire en ik heb meer dan 25 jaar ervaring als mediator. Een scheiding kan hectisch zijn, daarom ben ik er om jullie te ondersteunen. Ik regel zowel de financiële als juridische zaken en bied mentale steun als dat nodig is. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jullie ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan, starten we met een kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek is vrijblijvend en is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en informatie uit te wisselen. We kunnen dit gesprek zowel op locatie als online voeren. Voelt het goed aan? Dan starten we het volledige traject en begin ik met de inventarisatie.

Inventarisatie en duidelijke afspraken

We starten met een inventarisatie, die we samen uitvoeren. We maken heldere afspraken over financiële en juridische zaken. Onderwerpen zoals alimentatie, de nieuwe woonsituatie en een ouderschapsplan komen aan bod. Jullie bepalen de afspraken zelf, terwijl ik jullie hierbij ondersteun. Alles wordt uiteraard zorgvuldig en nauwkeurig vastgelegd.

Juridische procedure

Een scheiding brengt veel juridische documentatie met zich mee. Er moeten documenten worden opgesteld, ondertekend en ingediend bij de rechtbank. Jullie zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van alle stukken; ik zorg ervoor dat ze bij de rechtbank worden ingediend. Als mediator in Baarn begeleid ik jullie door het hele proces.

Kosten en duur mediator Baarn

Bij Gregoire Mediation duurt mediation ongeveer drie maanden. Van alle cliënten die mij als mediator hebben ingeschakeld, heeft 95% een overeenkomst bereikt. De kosten van mediation variëren per persoon en situatie. Deze zijn afhankelijk van factoren zoals inkomen en mogelijke subsidies. Wil je meer weten over de tarieven van mediation in Baarn? Bezoek dan onze tarievenpagina voor meer informatie.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik voor jullie doen als mediator in Baarn?

Als ervaren mediator in de regio Baarn help ik ouders die besluiten te scheiden gedurende het hele proces. Ik zorg voor heldere afspraken en bied waar nodig mentale ondersteuning. Daarnaast stel ik een ouderschapsplan op dat aansluit bij jullie situatie en de behoeften van jullie kind(eren). Samen regelen we financiële en juridische zaken en leggen we alle afspraken nauwkeurig vast.

Ondersteuning bij scheidingen

Een scheiding kan emotioneel zwaar zijn. Naast praktische hulp bied ik ook mentale steun. Het is belangrijk dat beide partijen zich kunnen uitspreken en gehoord worden. Samen zoeken we naar een respectvol einde van deze periode. Ik begeleid jullie stap voor stap, zodat het traject rustig en gestructureerd verloopt.

 

Waarom kiezen voor Gregoire Mediation in Baarn?

Gregoire Mediation biedt professionele begeleiding bij scheidingen. Ik streef altijd naar de best mogelijke oplossingen en zorg voor duidelijkheid over zaken zoals alimentatie, huisvesting, het ouderschapsplan en de verdeling van bezittingen.

Ervaren en betrouwbaar

Bij Gregoire Mediation kies je voor betrouwbaarheid en ervaring. Ik ben gecertificeerd en geregistreerd bij het MfN-register, wat betekent dat ik voldoe aan strenge kwaliteitseisen. Mijn aanpak houdt rekening met de emoties van beide partijen en zorgt voor snelle, efficiënte oplossingen bij eventuele conflicten, vaak zonder advocaat. De tarieven voor mediation in Baarn zijn transparant en duidelijk. Naast Baarn ben ik ook actief in omliggende plaatsen zoals Utrecht en Zeist.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.