Mediator Amersfoort

Scheiden in 4 eenvoudige stappen

Wanneer jij en je partner besluiten te scheiden, is het verstandig om een mediator in te schakelen. Als mediator in Amersfoort bied ik ondersteuning bij alle aspecten die bij een scheiding komen kijken.

5.0 van 5 gebaseerd op 53 recensies

Kennismaking aanvragen

Naam(Vereist)

Mediation in Amersfoort

Ik ben Richard Gregoire en heb meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van mediation. Ik zet me graag in voor mensen die gaan scheiden, omdat dit vaak een hectische periode is waarin veel zaken tegelijkertijd op jullie afkomen. Er moeten zowel financiële als juridische kwesties worden geregeld, en ik bied ook mentale steun waar dat nodig is.

Kennismaken

Ik ben hier aan het informeren en jullie beslissen.

Inventarisatie

Jullie maken samen de afspraken en ik ondersteun en help hierbij.

Opstellen juridische documenten

Ik begeleid en jullie vragen aktes op.

Procedure rechtbank

Ik regel dit en jullie tekenen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer jullie er voor kiezen om de samenwerking aan te gaan, starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek kan zowel digitaal als op locatie plaatsvinden. Het doel is om elkaar beter te leren kennen en informatie uit te wisselen. Na dit gesprek beslissen we samen of er een goede klik is en kan ik starten met de inventarisatie.

Inventarisatie met rekenmodel

Het traject begint met de inventarisatie van alle zaken, die we samen zullen doen. Tijdens deze inventarisatie maken we goede afspraken op juridisch en financieel gebied. Jullie maken zelf de afspraken, maar ik ondersteun waar mogelijk. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere alimentatie, woonsituaties en financiële situaties na de scheiding, evenals vele andere zaken.

Juridische procedure

Bij een scheiding komt veel juridische documentatie kijken. Er moeten documenten worden opgesteld, ondertekend en ingediend bij de rechtbank. Jullie zijn verantwoordelijk voor het opvragen van de benodigde documenten, terwijl ik zorg draag voor het indienen ervan bij de rechtbank.

Kosten en duur mediator Amersfoort

Mediation duurt meestal ongeveer drie maanden. Van alle cliënten die mij als mediator hebben ingeschakeld, is 95% tot een overeenstemming gekomen. De kosten van mediation verschillen per persoon en zijn onder andere afhankelijk van je inkomen en subsidies. Wil je meer weten over de kosten? Bezoek dan onze pagina over de kosten van mediation.

De gemiddelde duur van een mediation is 3 maanden en 95% komt door mediation tot overeenstemming.

Wat kan ik voor jullie doen als mediator Amersfoort?

Als mediator in Amersfoort help ik ouders die gaan scheiden bij het opstellen van een ouderschapsplan dat aansluit bij jullie en jullie kind(eren). Ik begeleid jullie door het gehele scheidingsproces, zorg voor duidelijke afspraken en bied mentale ondersteuning. Ook help ik bij het oplossen van conflicten en regel ik de financiële en juridische zaken, zodat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken. Alle afspraken worden uiteraard vastgelegd.

Ik begrijp dat een scheiding emotioneel zwaar kan zijn. Daarom bied ik niet alleen praktische ondersteuning, maar ook mentale steun. Het is belangrijk dat jullie gehoord worden tijdens het proces en ik help jullie daarbij. Samen werken we aan een positieve toekomst en een goed afscheid van dit hoofdstuk.

Waarom moet ik kiezen voor Gregoire Mediation in Amersfoort?

Gregoire Mediation is de juiste keuze voor een oplossingsgerichte mediator in Amersfoort en omgeving. Wij helpen alle partijen om samen tot een oplossing te komen. Vertrouwelijkheid en onpartijdigheid staan voorop.

Wij zijn gevestigd in Amersfoort, maar werken ook buiten de regio. Wij zijn gespecialiseerd in scheidingen. We zorgen voor een helder overzicht van alle onderwerpen, zoals een ouderschapsplan, zorgverdeling, kinderalimentatie en de verdeling van bezittingen en inkomen.

Oplossingsgerichte aanpak

Bij Gregoire Mediation bieden we een oplossingsgerichte aanpak. We houden rekening met de emoties van alle partijen en begeleiden jullie daarbij. We helpen met praktische zaken en behartigen de belangen van iedereen. Dit voorkomt onzekerheid en onrust in de toekomst.

Bij Gregoire Mediation in Amersfoort bespaar je op juridische kosten. We lossen conflicten snel en efficiënt op, vaak zonder advocaat. Onze tarieven en voorwaarden zijn vooraf duidelijk.

Betrouwbaar en ervaren

Als je kiest voor Gregoire Mediation, kies je voor een betrouwbare mediator met veel ervaring. Wij zijn gecertificeerd en staan ingeschreven in het MfN-register, wat betekent dat we voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de overheid. Onze werkwijze richt zich op het verbeteren van de communicatie en het bouwen aan een betere toekomst voor alle partijen. We zijn ook actief in omliggende gebieden zoals Utrecht en Baarn.

Lees ervaringen van anderen

Sjaan van Wissen
Sjaan van Wissen
Richard is een fijne en prettige mediator. Neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en denkt ook met je mee. Het contact liep vlot en alles is vakkundig geregeld.
Peter van Wissen
Peter van Wissen
Erg goed en prettig geholpen. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, zowel face tot face als met mailcontact.
Mirjam Zwanenburg
Mirjam Zwanenburg
We zijn zeer vakkundig, snel en met veel duidelijk over de materie geholpen. Hele prettige man in omgang. Is goed bereikbaar en helpt je met al je vragen. Ik heb het gevoel gehad dat je altijd bij hem terrecht kan. Zeker aan te bevelen!!
Martijn Reeser
Martijn Reeser
Richard is een deskundige en prettige mediator die goed werk levert. De contacten met hem gingen vlot en gedegen en hij is altijd bereid vragen te beantwoorden. Hij weet waarover hij praat en hij begeleidt de gesprekken rustig en vriendelijk. Zeer tevreden!
Fred Van den berg
Fred Van den berg
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van de ingezette scheiding. Wij zijn op een ontspannen manier door een lastige situatie heen gekomen.
Sander Van Wouw
Sander Van Wouw
Hele aardige en vertrouwde man Fijne samenwerking gehad Aanrader!!!
Shariff Roling
Shariff Roling
Al enige jaren werk ik als hypotheek adviseur samen met Richard. De communicatie verloopt altijd vlot, hij is betrouwbaar, maar bovenal een fijne en rustige gesprekspartner met veel kennis.
Kristel Joeroeja
Kristel Joeroeja
Richard heeft mij en mijn ex naar tevredenheid geholpen. Alles zo duidelijk en professioneel mogelijk uitgelegd. Zeer kalm en oprecht. Ik zou hem zeker aanbevelen. Kristel
Guy Raasveld
Guy Raasveld
Richard heeft tijdens het regelen van onze echtscheiding bewezen dat hij het vermogen heeft om met empathie en begrip te luisteren naar de verschillende perspectieven van mijn (ex) vrouw en mij. Hij bouwt een gepaste vertrouwensband op en ondersteund waar nodig. Richard heeft aan een half woord genoeg waardoor je snel met hem kunt schakelen. Richard heeft daarnaast ook een cruciale rol gehad in het goed verzorgen en voorbereiden van onze echtscheiding. Daarbij heeft hij uitermate goed geadviseerd met financiële en administratieve zaken rondom de echtscheiding. Dat heeft rust gegeven in een voor mij emotionele zware en turbulente periode tijdens de echtscheiding en dat is goud waard!

Iedere scheiding is anders

Nu de beslissing is genomen uit elkaar te gaan, komt er veel op jullie af. Tussen alle emoties door moeten veel zaken worden geregeld. Wanneer je voor Gregoire Mediation kiest, zal ik je hierin ontlasten. De volgende stappen moeten worden genomen en ik geef inzicht op welk gebied jullie beslissingen moeten nemen. Ga aan de slag en werk samen aan een positieve uitkomst.